Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI Coupé şi MINI Roadster: doi sportivi intră în linie dreaptă

MINI Coupé şi MINI Roadster: doi sportivi intră în linie dreaptă

Schimbare la uzina MINI din Oxford: în timp ce cererea la nivel mondial pentru noile MINI cu trei uşi, respectiv cu cinci uşi – acesta din urmă lansat în urmă cu câteva luni – continuă să fie tot mai mare, două variante de model se apropie de final. Cei doi sportivi MINI Coupé şi MINI Roadster – ambele fiind modele cu două locuri – îşi vor încheia cariera împreună, conform programului stabilit. Prin aceasta, constructorul britanic de automobile premium continuă schimbarea de generaţii a programului său de modele şi din punct de vedere al producţiei la uzina din Oxford. Acum, noul MINI cu cinci uşi este produs acolo în şapte variante de motorizare, la fel ca la MINI cu trei uşi.

Iniţial, MINI Coupé a fost lansat în “Infernul Verde”: noul model a avut premiera mondială în cursa de 24 de ore ce se desfăşoară pe bucla Nordschleife de la Nürburgring, cu puţin înainte de apariţia sa la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA), în 2011. MINI John Cooper Works Coupé Endurance a avut o participare reuşită în celebra provocare de anduranţă, subliniind nu doar calităţile sportive, ci şi fiabilitatea primului model cu două locuri din gama MINI. De atunci, MINI Coupé a oferit o experienţă specială la volan prin sentiment “go-kart” specific mărcii, asigurat prin reglajul specific al suspensiei, centrul coborât de greutate şi spoilerul spate care se extinde automat la viteze ridicate. Adaptată perfect la proprietăţile sale dinamice, forma inconfundabilă a acoperişului, cu spoiler integrat, şi silueta plată au făcut ca MINI Coupé să beneficieze de o aură sportivă şi distinctivă.

Cea mai recentă dovadă a popularităţii de care se bucură MINI Coupé a fost victoria sa în categorie la “Best Cars 2015”, sondaj efectuat printre cititori de revistei germane “auto, motor und sport”. Acum, câştigătorul clasamentului în categoria automobilelor mici de import intre pe ultima linie dreaptă – împreună cu MINI Roadster, a cărui carieră a fost definită de distracţie pură a condusului şi plăcere a şofatului unei decapotabile, îşi va încheia cariera.

Constructorul britanic premium a reuşit să cucerească un segment atractiv de automobile şi cu MINI Roadster. Primul model decapotabil cu două locuri din istoria mărcii are acoperiş textil care se deschide foarte repede – fie manual, fie semiautomat ca dotare opţională. Mai mult, MINI Roadster – asemenea MINI Coupé – oferă un grad impresionant de funcţionalitate prin portbagajul spaţios, completat de o opţiune de încărcare.

Noua generaţie MINI continuă să ofere emoţia unică a mărcii într-o diversitate tot mai mare. Asemenea versiunii MINI cu trei uşi, noul MINI cu cinci uşi oferă patru motoare pe benzină şi trei variante diesel, care acoperă un interval al puterii cuprins între 55 kW/75 CP şi 141 kW/192 CP. Cel mai nou membru este sportivul suprem, MINI John Cooper Works, al cărui motor turbi cu patru cilindri mobilizează cea mai mare putere întâlnită vreodată la un model de serie al mărcii, 170 kW/231 CP.

Totodată, uzina MINI din Oxford va continua să producă o garanţie a plăcerii condusului unei decapotabile. MINI Cabriolet este disponibil cu trei variante de motorizare pe benzină şi două diesel, iar MINI John Cooper Works Cabriolet vine să completeze formula.

În segmentul premium al clasei compacte, MINI Countryman şi MINI Paceman continuă şi ele traseul încununat de succes. Versatiul model cu cinci locuri şi cel din segmentul Sports Activity Coupé oferă şi ele o gamă largă de motoare. În plus, ambele modele pot fi echipate opţional cu sistemul de tracţiune integrală ALL4, care a fost dezvoltat special pentru MINI.

Sursa: BMW

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice