Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI Countryman este împins la extrem

MINI Countryman este împins la extrem

În timp ce mulţi dintre noi ne refacem după mesele copioase din timpul sărbătorilor de iarnă, expertul în fitness Ross Edgley îşi începe anul cu una dintre cele mai dificile provocări de fitness cu care s-a întâlnit vreodată.

Vineri, 22 ianuarie, Edgley – are peste 500.000 de fani pe reţelele de socializare, care îi urmăresc exerciţiile şi regimul de fitness – va încerca să parcurgă un maraton întreg, trăgând după el un model MINI John Cooper Works Countryman.

Neobişnuita încercare, dezvoltată în parteneriat cu MINI, va însemna parcurgerea a 42,2 kilometri pe circuitul de la Silverstone Circuit, în timp ce va tracta SUV-ul care cântăreşte 1.505 kilograme. O frânghie de sarcină mare va fi legată de trunchiul său, ceea ce va crea conexiunea cu automobilul nemodificat, iar estimările sale prevăd parcurgerea distanţei în aproximativ 14 ore.

ross-edgley-marathon-attempt-600px 2

ross-edgley-marathon-attempt-600px 1

Edgley a petrecut mai bine de opt luni în care s-a antrenat – în Marea Britanie, Spania şi Franţa – pentru această încercare. Regimul său de pregătire l-a făcut să abordeze o dietă specială, care includea 6.000 de calorii pe zi, şi a lucrat cu fostul sprinter olimpic Linford Christie şi cu dublul deţinător al titlului World Strongest Man, Geoff Capes.

Pentru a descrie pregătirea anterioară tentativei, Edgley a spus: “Cel mai dificil lucru la acest gen de antrenament este că nu există nici un plan. Nimeni nu ştie cum să te antrenezi pentru aşa ceva din moment ce nimeni nu a mai făcut acest lucru înainte. Este dificil să ştiu dacă mi-am pregătit organismul pentru rezistenţă sau putere, din moment ce tractarea unui automobil pe această distanţă este considerat, de către unele persoane, ca fiind o nebunie. Dar acest lucru este palpitant. Este un lucru complet nou şi vreau să explorez limitele potenţialului fizic uman”.

ross-edgley-marathon-attempt-600px 2

MINI Countryman este al doilea cel mai mare automobil din gama mărcii şi primul care a fost lansat de MINI în segmentul SUV şi care dispune de tehnologia ALL4 de tracţiune integrală.

Edgley a spus: “MINI este un brand recunoscut pentru distracţie şi aventură. Am vrut să aleg un automobil care nu pare ieşit din peisaj într-un decor extraurban, iar MINI Countryman se potriveşte perfect acestei descrieri”.

Sursa: BMW Romania

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice