Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mașina Anului 2016 în Europa:Opel Astra printre cele șapte modele finaliste

‘Mașina Anului 2016 în Europa’:Opel Astra printre cele șapte modele finaliste

58 de jurnaliști experimentați din 22 de țări europene vor decide care este „Masina Anului 2016” în Europa. Lista candidatelor conținea inițial 35 de modele noi lansate în cursul acestui an, și atât Opel Karl, cât și Opel Astra erau incluse. Ambele mașini s-au confruntat cu evaluarea jurnaliștilor și celelalte 33 de rivale în nemiloasul Tannistest în Danemarca. Nu există segmente în „Mașina Anului” – juriul va alege o singură mașină care este demnă de a primi premiul.

Acum, juriul a redus lista de pretendenți la șapte și aceste masini s-au calificat în finala „Mașina Anului 2016”. Una dintre mașinile din top șapte este noul Opel Astra, care a câștigat deja premii internaționale, cum ar fi SAFETYBEST 2.015 și Volanul de Aur 2015 în mai puțin de două luni. Bestseller-ul clasei compacte Opel spear acum să obțină cât mai multe voturi posibile de la cei 58 de jurnaliști reprezentând publicații prestigioase, cum ar fi Le Figaro, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Stern, La Stampa, El Mundo sau The Daily Telegraph.

„Mașina Europeană a Anului” a fost fondată în 1964. În ultimii ani, Opel a ieșit câștigător de două ori – cu Insignia în 2009 și cu Ampera în 2012. Câștigătorul va fi anunțat în ajunul Salonului Auto de la Geneva Motor, pe 29 februarie 2016.

VIA: Opel Romania

(Visited 14 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice