Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Marele Premiu al Malaeziei: Hamilton, cel mai rapid în antrenamentele libere de vineri

Marele Premiu al Malaeziei: Hamilton, cel mai rapid în antrenamentele libere de vineri

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), campionul mondial en titre, a semnat cel mai bun timp al antrenamentelor libere din cadrul Marelui Premiu al Malaeziei la Formula 1, desfășurate vineri pe circuitul de la Sepang.

După ce a fost nevoit să se retragă din prima sesiune de teste a zilei, ca urmare a unor probleme mecanice, Hamilton s-a dovedit cel mai rapid pilot în cea de-a doua sesiune, fiind înregistrat pe un tur de pistă (5,543 km) cu timpul de 1min.39sec.790/1000.

El a reușit să-l devanseze cu 373/1000 pe finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) — 1min.40sec.163/1000, al treilea timp al zilei fiind realizat de germanul Nico Rosberg (Mercedes), care dominase prima sesiune — 1min.40sec.218/1000 afirma Agerpres.

Învingător la Melbourne, în urmă cu 13 zile, în prima cursă a anului, Marele Premiu al Australiei, Lewis Hamilton se anunță și în acest sezon principalul favorit la câștigarea titlului mondial.

Sâmbătă sunt programate calificările pentru Marele Premiu al Maleziei, cursa de la Sepang urmând să se dsfășoare duminică.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice