Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Legendarul Raliu Monte Carlo dă startul sezonului 2016 din WRC

Legendarul Raliu Monte Carlo dă startul sezonului 2016 din WRC

Sébastien Ogier spune că cele trei titluri câștigate în Campionatul Mondial de Raliuri îl fac să se simtă mai puternic ca niciodată înainte de Raliul Monte Carlo (21-24 ianuarie), unde a luat startul pentru a-și apăra coroana.

În timpul discuției purtate în orașul Gap din Franța, locul unde se află cartierul general al raliului, în apropiere de satul în care a copilărit Ogier, acesta a precizat că nu subestimează provocarea acestui sezon în care vom avea 14 etape, doar că victoriile dobândite anterior fac ca lucrurile să fie mai simple.

Unul dintre motivele pentru care sunt mai puternic este faptul că am mai puțină presiune pe umeri. Și asta pentru că orice s-ar întâmpla, am devenit campion mondial și mi-am împlinit visul – și nu doar odată,” spune Ogier.

Nu spun că am deja victoria în buzunar și nu îmi pasă de rezultat, asta nu este adevărat. Sunt doar mai relaxat. Încă mă bucur de șansa pe care o am să pilotez această mașină fantastică, iar cu o dispoziție un pic mai relaxată sper că pot obține iarăși un rezultat bun.”

De trei ori câștigător al Raliului Monte Carlo, Ogier crede că experiența îl va ajuta când va reveni, în acest week-end, în Volkswagenul său Polo R pentru runda inaugurală a sezonului.

Experiența te ajută în general în raliuri. Dar este foarte importantă la Monte-Carlo” spune el. ”Nici măcar la teste nu poți întâlni toate condițiile. Pot însă conta pe experiența dobândită în edițiile anterioare, au fost destul de bune pentru mine și am două victorii. Știu că va fi dificil, nu este niciodată simplu cu alegerea pneurilor și nu este nicio surpriză să spui că aceasta va fi cheia raliului. Dacă nu vom face nicio greșeală aici în ceea ce privește alegerea pneurilor sau la volan atunci toate ar putea ieși bine.

O a treia victorie consecutivă la Monte-Carlo ar fi încă un start perfect de sezon pentru Ogier care mizează pe obținerea celui de al patrulea titlu. Dar cu o concurență puternică venită din partea coechipierilor săi Jari-Matti Latvala și Andreas Mikkelsen, plus o mașină nouă din partea celor de la Hyundai, lui Ogier nu îi va fi deloc ușor.

Este bine să ai o concurență puternică. Anul trecut a trebuit să forțez foarte mult – să dau foarte mult. Am mai spus de câteva ori, dar chiar cred că sezonul trecut a fost cel mai bun sezon al meu, am avut cele mai bune rezultate și nu va fi ușor să le repet, dar acesta este țelul meu” afirmă Ogier.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice