Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Land Rover prezinta noul Discovery Sport edition

Land Rover a dezvăluit noul Discovery Sport, cel mai versatil şi capabil SUV premium compact din lume. Primul model din noua gamă Discovery, Discovery Sport, oferă opţiunea de “5+2” scaune, pastrând aceleaşi dimensiuni ale unui SUV premium de 5 locuri.

Noua perspectivă progresivă de design adusă de Discovery Sport, oferă noii game Discovery volum, proporţii şi o postură imbunătăţite. Designul integrează cu succes aportul inginerilor tehnici, rezultând un profil dinamic, o compartimentare eficientă a spaţiului interior şi o configuraţie de “5+2” locuri.

“Provocarea noastră a fost să îmbinăm designul premium cu versatilitatea excepţională; cele două atribute trebuie să conlucreze armonios.” a declarat Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative Officer. “Sunt mândru să spun că am atins acest obiectiv; designul dinamic al Discovery Sport va rezona cu publicul său la nivel emoţional, iar acest model este mai versatil decât orice alt SUV premium compact de pe piaţă.”

Noul Discovery Sport a fost dezvăluit de către Land Rover, sub formă digitală, la Spaceport America, în New Mexico, SUA. Interiorul noului model a fost conceput pentru a reflecta în cele mai mici detalii nevoile publicului său ţintă. Sunt folosite materiale de înaltă calitate şi o grafică verticală a consolei centrale, în acord cu designul exterior premium, păstrând, în acelaşi timp, atributul versatilităţii specifice Discovery. Soluţiile de depozitare sunt integrate în habitaclu, putând fi alese, opţional, până la 4 puncte de încarcare de 12V si 6 mufe USB, pentru toate cele 3 rânduri de scaune, permiţând, astfel, conectarea simultană a mai multor dispozitive electronice.

O serie de inovaţii a făcut posibilă introducerea, în premieră la un SUV compact, a opţiunii versatile de “5+2” scaune. Un ax cu multiple direcţii, complet nou, plasat în spatele maşinii, îi oferă atât o dinamică deosebită, cât şi spaţiu flexibil şi amplu pentru rândul al treilea de scaune.

Cuplat cu o suspensie longitudinală flexibilă, axul inovator posterior garantează, de asemenea, faptul că modelul Discovery Sport este confortabil şi rafinat. Acesta oferă satisfacţia deplină la condusul pe şosea, păstrându-şi, în acelaşi timp, capacitatea de rulare pe toate tipurile de teren, pentru care este recunoscută marca Land Rover. De fapt, cu unghiurile de plecare şi sosire de 25, respectiv 31 grade, tehnologia Terrain Response® şi abilitatea de traversare vad până la 600 mm, Discovery Sport oferă capabilitate de înaltă clasă, în toate condiţiile de drum.

La fel ca oricare model Land Rover, siguranţa a fost o prioritate cheie în dezvoltarea noului Discovery Sport, rezultând un airbag pentru pietoni de primă clasă, frânare de urgenţă autonomă şi o caroserie modernă, compusă din oţel de o duritate extremă şi aluminiu cu greutate redusă.

Aceasta reprezintă doar o parte din echipamentul avansat disponibil la Discovery Sport, care include, de asemenea, sistemul Head-Up Display, un touchscreen infotainment şi mecanismul de înclinare şi glisare pentru rândul al doilea de scaune, pentru un maxim de flexibilitate în configuraţia interioară.

Pentru lansare, Discovery Sport va fi echipat cu o serie de motoare pe benzină şi motorină turbo-alimentate în patru cilidri. Atât motorul integral din aliaj Si4 2.0-litri pe benzină, cât şi cel 2.2-litri turbodiesel sunt dotate cu tehnologia Stop-Start, injecţie directă de înaltă presiune, componente interne de joasă frecare şi soluţii de încărcare regenerativă inteligente, pentru performanţe extraordinare şi economie considerabilă. Motorizarea TD4 va dezvolta 150 CP, cu emisii de 149g/km CO2, iar motorul SD4 va dispune de 190 CP, şi emisii de 159g/km.

Mai târziu, în 2015, un motor turbodiesel ED4 va completa seria, cu o emisii CO2 de numai 119g/km. Sunt disponibile atât transmisia automată cu 9 trepte de viteză, cât şi cea manuală, cu 6 trepte, împreună cu opţiunea de tracţiune integrală sau doar frontală.

“Discovery Sport este nu doar noul model din gama Discovery, aflată în plină dezvoltare, dar şi primul care aduce flexibilitatea opţiunii “5+2” locuri pe piaţa SUV-urilor premium compacte”, a declarat Phil Popham, Jaguar Land Rover Group Marketing Director. “Versatilitatea noului Discovery Sport este un atribut-cheie diferenţiator. Este, pur şi simplu, singurul vehicul desăvârşit din segmentul său.”

Discovery Sport va fi produs la fabrica Land Rover multi-premiată din Halewood, Liverpool. Va fi disponibil spre vânzare la începutul anului 2015, alături de modelul actual Land Rover Discovery, cu 7 locuri, în peste 170 de pieţe din întreaga lume.

Sursa: Tiriac Auto

(Visited 12 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice