Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Lampkin este primul om care parcurge traseul Isle of Man TT pe o roată

Lampkin este primul om care parcurge traseul Isle of Man TT pe o roată

După decenii întregi în care ne-am întrebat dacă a existat cineva care să parcurgă pe o singură roată tot circuitul sau dacă acest lucru este măcar posibil, Lampkin a pus capăt speculațiilor. Riderul a arătat întregii lumi în direct, pe Red Bull TV, că nimic nu este imposibil – chiar și parcurgerea traseului pe o singură roată.

Forțat să amâne cu 24 de ore din cauza vântului puternic de aproape 90 km/h, Lampkin a pornit de la faimoasa linie de start la ora 5 după-amiază. Pornind puțin cam repede, Lampkin a avut de furcă în primii kilometri. Vântul s-a dovedit o grijă constantă în cele mai sensibile puncte ale traseului. Așa cum era de așteptat, secțiunea montană ne-a pus în situații tensionate, mai ales când Lampkin a trebuit să îndure rafale de până la 65 km/h.

După ce a trecut linia de finiș, Lampkin a povestit cât de dificilă a fost experiența: “De zece ori am fost aproape să cad și de două ori m-am gândit că am pierdut. Când îți pierzi echilibrul și piciorul îți iese în exterior, atunci știi că ai dat de necaz. Nu mă puteam baza de frâna din spate la această viteză.”

Rezumând efortul incredibil pe care l-a depus după luni de antrenament chinuitor și modificările făcute motocicletei sale de trial Factory Vertigo, el a spus: “Simt o ușurare absolută. Anticiparea, cele șapte luni de antrenament, tot ce s-a întâmplat, cum ar fi coșmarul cu vremea de ieri și vântul care nu s-a potolit nici astăzi în vârful muntelui. Nu s-a terminat decât la câțiva metri după linia de finiș, dar acei ultimi metri au fost pur și simplu uimitori.”

Dougie’s Wheelie a fost prima transmisiune live a unui eveniment sportiv de pe o insulă sinonimă cu recordurile din motorsport. Telespectatorii au avut posibilitatea să încerce propriul wheelie virtual, într-un joc pe dougie.redbull.tv, în timpul transmisiunii live. Postând rezultatele pe social media, clasamentul a fost actualizat în tot acest timp, iar campionul a fost belgianul Arno Cotman.

Dougie’s Wheelie este acum disponibil ca video la cerere (VOD) pe redbull.tv sau pe aplicația Red Bull TV.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice