Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Jeep și Mopar au dezvăluit conceptele special create pentru ‘Easter Jeep Safari’

Jeep și Mopar au dezvăluit conceptele special create pentru ‘Easter Jeep Safari’

Jeep și Mopar au dezvăluit conceptele special create pentru ediția cu numărul 50 a celebrului eveniment “Easter Jeep Safari”, care are loc în perioada 19-27 martie în SUA.

Anul acesta, întâlnirea din Moab, Utah este cu atât mai specială cu cât coincide aniversării celor 75 de ani de existență ai mărcii Jeep.

Jeep a revenit în forţă la ediţia Easter Jeep Safari din acest an. Cei 75 de ani de existenţă Jeep şi 50 de ani de festival sunt aniversaţi de compania americană cu prezentarea a 7 concepte: Jeep® Crew Chief 715, Jeep Shortcut, Jeep Renegade Commander, Jeep Comanche, Jeep FC150, Jeep Trailcat, Jeep Trailstorm.

Conceptele promovează gama de accesorii Jeep Performance Parts şi Mopar. Tehnic puteţi avea acces la toate piesele şi accesoriile prezente pe concepte, însă designul îşi lasă şi de această dată amprenta.

Jeep Crew Chief 715 are la bază versiunea Wrangler Unlimited și a fost dezvoltat pentru a celebra vechiul Kaiser M715. Conceptul folosește o serie de elemente de caroserie retro, jante de 20 de inchi și anvelope NDT. Modelul are un troliu și un sistem special de ridicare. Același look retro a fost folosit de Jeep și la interiorul lui Crew Chief 715. Modelul este propulsat de un motor V6 Pentastar de 3,6 litri cuplat la o cutie automată cu cinci rapoarte.

Jeep Crew Chief 715 este un omagiu adus modelelor militare care au stat alături de soldații americani. Pentru acest concept, sursa de inspirație a fost modelul militar Kaiser M715, model ce avea la bază versiunea civilă Jeep Gladiator.

Conceptul este construit pe șasiul lui Jeep Wrangler Unlimited. Spre deosebire de modelul militar, conceptul aduce în plus două portiere și locuri spate. Jeep Crew Chief 715 are bare față/spate din oțel, cu jante de 20 inch anti dejantare, cu pneuri militare NDT (Non-Directional Tread). Conceptul mai este echipat cu troliu față/spate, punți față și spate, Dana 60 și un kit de ridicare de 4 inch de la Jeep Performance. Suspensia a primit amortizoare Fox 2.0. Vopseaua conceptului se numește ”Tactical Green” și pune în evidenţă caroseria. Partea frontală este o ”copie modernă” a celei de la vehiculul militar M715. Conceptul mai etalează și o benă de 1,5 metri lungime. Interiorul este departe de austeritatea militară. Aici aveți parte de tapițerie de piele, sistem infotainment, chiar și de o busolă.

Jeep Trailcat este off-roaderul extrem. Este modelul care te poate duce aproape oriunde. Conceptul se simte perfect pe stâncile din Moab. Sub capotă are un V8 HEMI de 6.2 litri cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte. Pentru a face utilizabili cei 707 CP ai conceptului, cei de la Jeep au mărit ampatamentul cu 30,5 cm. La exterior, în partea frontală, avem capota power-dome ventilată, o grilă față Satin Black, lumini LED – faruri, proiectoare, lămpi spate și protecții tip șină pentru praguri. Bara față/ spate este realizată din fier masiv, jante beadlock de 17 inch echipate cu pneuri BFGoodrich Krawler T/A KX de 39.5 inch. Punțile față și spate sunt Dana 60, iar amortizoarele sunt de la Fox. Scaunele din interior sunt de la modelul Dodge Viper.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice