Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Jaguar a lansat prima sa maşină de teren F-Pace

Jaguar a lansat prima sa maşină de teren F-Pace

Constructorul britanic Jaguar a prezentat prima sa maşină de teren, F-Pace, modelul fiind prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles, potrivit Business Insider, publicaţia online afirmând că acesta ar fi „cel mai frumos SUV de pe planetă“.

Jaguar este ultimul dintre producătorii de automobile premium care intră în horă, atât BMW, cât şi Mercedes, Audi, Porsche sau Volvo având deja în gamă astfel de modele. Modelul va fi pus în vânzare din primăvara anului viitor.

Automobilul are un motor de 380 de cai-putere, care accelerează de la zero la 100 km/h în 5,1 secunde. Preţul porneşte de la 42.390 de dolari în varianta pe benzină şi de la 40.990 de dolari pentru cea pe motorină.

Jaguar face parte, alături de Land Rover, din grupul indian Tata Motors.

Sursa: Adevarul.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice