Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Început de an în forţă pentru BMW Motorrad – cel mai bun ianuarie din istorie pentru vânzări

Început de an în forţă pentru BMW Motorrad – cel mai bun ianuarie din istorie pentru vânzări

După al patrulea an consecutiv de record, 2014, BMW Motorrad a început noul an cu o creştere semnificativă a vânzărilor. Cu 6.263 de unităţi (anul precedent 5.438), au fost livrate către clienţii din lumea întreagă cu 15.2% mai multe motociclete şi scutere decât în luna ianuarie a anului trecut.

Şi România a înregistrat o performanţă excepţională, având în vedere că în primele şase săpămâni ale anului au fost livrate 22 de unităţi, o creştere de 145% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Heiner Faust, responsabil pentru vânzări şi marketing BMW Motorrad: “Ulterior celui de-al patrulea an consecutiv de record în vânzări, 2015 înregistrează un start fulminant pentru BMW Motorrad. Cu 6.263 de motociclete vândute şi cu o creştere de 15.2%, avem în faţă cel mai bun ianuarie din istorie. Niciodată nu am vândut mai multe motociclete în prima lună a unui an ca în ianuarie 2015. Actuala noastră gamă înregistrează o cerere foarte mare pe plan mondial. Numeroase motociclete innovative şi emoţionale vor suplimenta portofoliul nostru în sezonul ce urmează.”

Noul BMW S 1000 RR va fi în showroom-uri din primăvara anului 2015. Noua generaţie a modelului supersport debutează cu o putere crescută, o greutate redusă cu 4 kilograme şi cu o ergonomie îmbunătăţită. Între timp, două noi modele propulsate de motoare boxer sunt pregătite pentru noul sezon: BMW R 1200 R şi R 1200 RS. Cu noua generaţie F 800 R, BMW Motorrad continuă să concureze cu succes în segmentul mijlociu.

O premieră absolută este BMW S 1000 XR, al patrulea model în familia puternicelor motociclete sport cu motoare cu patru cilindri în linie. Acesta combină calităţile modelelor BMW Motorrad GS, Touring şi Sport pentru a crea o nouă clasă de motociclete – Adventure Sport.

În România, până la jumătatea lunii au fost livrate 22 de motociclete şi scutere, în creştere cu 145% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (9 unităţi). Este un început excelent pentru o perioadă în care vremea nu este potrivită pentru condusul de motociclete.

Este de aşteptat ca trendul ascendent al vânzărilor să se menţină, având în vedere că S 1000 RR, R 1200 R şi F 800 R au ajuns în showroom-uri de la începutul lunii februarie. În plus, o dată cu deschiderea APAN Iaşi, reţeaua de dealeri autorizaţi BMW Motorrad va avea trei centre în România: în Bucureşti, Iaşi şi Oradea.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice