Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Importanta unui scaun auto pentru copii !

Importanta unui scaun auto pentru copii !

V-ati gandit vreodata la cate riscuri ne supunem cand urcam intr-o masina ? Bineinteles ca nu ! Nu ne mai putem imagina viata fara o masina.

Fiecare ne urcam,cat ai zice “peste” intr-o masina. Gandul ne este numai la lucrul pe care trebuie sa-l rezolvam prin deplasarea cu masina.
Este un drum prin care rezolvam o problema.Sau, mai frumos, este un drum de agrement, de relaxare. Poate,in cel mai fericit caz, unii dintre noi, (pentru ca Doamne fereste, de ce am face-o cu totii, nu ?) mai verificam la plecare un cauciuc, frana, un bec, ne uitam la motor, ne asiguram ca avem combustibilul necesar ,dupa care … valea !

Unii dintre noi,cei mai ” ocupati” uita si sa stearga numerele de inmatriculare care sunt bine camuflate de un strat gros de noroi … Dar cu cata bucurie plecam, nu ?

Daca ne hazardam si riscam cu propriile noastre vieti, nu avem voie sa intram in jocul hazardului cu vietile micutilor nostri ! Nu avem voie sa gresim ! Niciodata !! Oricat de grabiti am fi nu avem voie sa gresim !

Nu exista varianta sa mai gresesti inca o data.Este suficient prima oara.Viata nu-ti ofera cea de-a doua ocazie de a gresi.

Esti raspunzator pentru viata ! A ta si a celor din jurul tau care ti-au incredintat viata lor. Si pentru viata firava a copilului sau a copiilor tai. Copiilor, pe care ii urci in masina ta, nu le oferi varianta de a-si putea alege singuri obtiunea de a merge cu tine, pe drum, sau de a ramane acasa. Poate,chiar pe un drum fara de intoarcere.

Daca i-ai intreba si daca ar putea si sa-ti raspunda, ti-ar spune cu inocenta varstei lor ca doresc sa ramana acasa. Sa stea la un film, sa se joace, sa citeasca,sa invete, sa leneveasca, sa … sa …

Dar cum este prea mic pentru a-ti spune ce vrea, tu Soferule, sau tu, Soferito, hotarasti nu numai soarta ta ci si soarta copiilor tai. Si ai hotarat ! Pleci cu masina ! Si atunci nu este mai sigur pentru tine, cat si pentru viata micutilor tai sa-i asiguri intr-un scaun de masina, adecvat varstei lor ?

Te-ai gandit cate vieti sunt salvate printr-un gest responsabil ? Ai sa spui ca un scaun de masina este,poate, prea scump. Sau ai sa te ascunzi dupa “gaselnita” ca in aceasta perioada nu ti-ai programat banii pentru aceasta investitie.

Ai rate, ai intretinere, ai … ai … ai … ai o gramada de scuze! Te-ai gandit vreodata, oare, cat de scump este un sicriu sau o inmormantare ?

Daca te-am pus putin pe ganduri da fuga la cel mai apropiat magazin si cumpara-i scaunul de masina in care-i asiguri viata copilului tau ! Fa chiar si un imprumut ! ….inca ceva… De cate ori pleci la drum nu uita sa-l iei pe Dumnezeu ! I-al cu tine si ofera-i cel mai bun loc din masina ta !

Da! Este vorba de scaunul auto! El este cel care va face diferenta intre viata si …

Nu uita sa citesti si sfaturile utile despre pozitia in scaunul auto si instalarea lui.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice