Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Hyundai va lansa modelul Ioniq

Hyundai va lansa modelul Ioniq

Hyundai va dezvalui primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare electrice: electric, plug-in benzina / electric hibrid sau benzina / electric hibrid. Noului model, care va fi denumit Ioniq, urmeaza a fi lansat in anul 2016.

Ioniq va fi primul autovehicul din lume care va oferi trei variante de trenuri de rulare eficiente si cu emisii reduse: integral electric, hibrid plug-in benzina/electric sau hibrid benzina/electric. Cu o silueta fluida, asemanatoare cu cea a unui coupe, si cu numerose detalii remarcabile, designul exterior vine in completarea caracteristicilor eco ale propulsoarelor.

Echipa de designeri Hyundai a creat un exterior impresionant, dar care aduce in acelasi timp o contributie semnificativa la indeplinirea cerintelor de protectie a mediului. Conturul simplu, dar rafinat, desenat cu grija, contribuie la imbunatatirea performantelor aerodinamice. In partea frontala, grila hexagonala specifica familiei de modele Hyundai incorporeaza clapete active, care optimizeaza fluxul de aer urmand linia caroseriei. Grila uneste cele doua faruri expresive prevazute cu lumini de pozitie in forma literei C.

Avand la baza filosofia Hyundai de a oferi consumatorilor experiente dincolo de asteptari, modelul Ioniq a fost conceput pentru a veni in intampinarea clientilor cu un stil de viata dinamic. Fiind primul autovehicul la nivel mondial care ofera posibilitatea de a alege intre trei tipuri de propulsoare electrice, Ioniq combina eficienta consumului de carburant cu rafinamentul si eleganta, un mix unic pentru un hibrid.

Woong-Chul Yang, Presedinte al Centrului de Cercetare si Dezvoltare Hyundai Motor, a declarat: ”Suntem mandri sa lansam noul model Ioniq. Viziunea noastra este de oferi fiecarui client posibilitatea de a opta pentru o gama variata de motorizari electrice, fara a face insa compromisuri in privinta designului si confortului”.

Avand la baza o platforma noua, sasiul modelului Ioniq a fost optimizat pentru a oferi manevrabilitate si eficienta sporite pentru fiecare dintre cele trei variante de motorizare. Versiunea electrica (EV) este propulsata de o baterie litiu-ion, ultra-performanta, de mare capacitate, in timp ce propulsorul plug-in-hybrid (PHEV) mareste eficienta energetica prin utilizarea concomitenta a motorului cu ardere si a bateriei, reducand astfel consumul de carburant si emisiile de CO2. In cazul celei de-a treia optiuni, hibrid (HEV), motorul pe benzina incarca bateria, rezultand astfel o putere si o autonomie marite.

Designul unic al exteriorului continua in mod armonios si in habitaclu. Spatiul interior este utilizat eficient, in timp ce instrumentele de bord sunt usor lizibile. Pentru un aspect futurist, suprafetele simple si elegante folosesc materiale ecologice.

Hyundai este unul dintre primii producatori mondiali de modele hibride si/sau electrice. In 2013, marca a devenit prima care a produs in serie un autovehicul alimentat cu hidrogen, ix35 Fuell Cell.

Denumirea „Ioniq” are ca sursa de inspiratie elementele, materialele si tehnologiile utilizate. Un ion este un atom incarcat electric, sugerand combinatia inteligenta a diverselor platforme ale autovehiculului. A doua parte a numelui, extrasa din cuvantul „unique”, evidentiaza angajamentul Hyundai fata de protejarea mediului inconjurator si dorinta de a oferi clientilor experiente peste asteptari. La final, „Q” confirma abordarea proaspata a acestui nou model.

Hyundai Motor este unul dintre cei mai importanti producatori de autovehicule hibrid la nivel mondial. In anul 2013, Hyundai ix35 Fuel Cell a fost primul autovehicul cu hidrogen produs in serie.

Dupa prezentarea in premiera mondiala, care va avea loc in Coreea, in luna ianuarie a anului viitor, Ioniq va fi dezvaluit in martie 2016 atat la Salonul Auto de la Geneva, cat si la Salonul Auto de la New York.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice