Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Hayden Paddon va continua alături de Hyundai Motorsport şi în sezonul 2015

Hayden Paddon va continua alături de Hyundai Motorsport şi în sezonul 2015 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)

Hyundai Motorsport a confirmat că neozeelandezul Hayden Paddon va rămâne în cadrul echipei şi în sezonul 2015 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), unul dintre cele mai dificile şi spectaculoase competiţii din lumea sporturilor cu motor.

Hayden Paddon va participa la cel puţin nouă raliuri împreună cu John Kennard, copilotul său. Prima etapă din 2015, la care va concura echipajul neozeelandez, este Raliul Suediei, programat în luna februarie. Acesta va fi alături de echipa Hyundai Shell World Rally şi în sesiunile de recunoaştere începând cu Raliul Monte-Carlo, în ianuarie.

În sezonul de debut al echipei în WRC, Paddon a participat la şase etape din campionat la volanul modelului Hyundai i20 WRC cu numărul 20 şi a punctat pentru Hyundai Motorsport N în clasamentul pe echipe. Cel mai bun rezultat a fost locul şase din Raliul Australiei, dar şi prima sa victorie pe o probă specială din WRC în Raliul Spaniei.

“Sunt încântat că voi continua în WRC alături de echipa Hyundai Motorsport. Pe parcursul anului 2014 m-am acomodat, urmând ca în 2015 să dezvoltăm ce am început, astfel încât să obţinem rezultate şi mai bune. Avem aşteptări mari pentru noul sezon şi vom lupta pentru un loc în top cinci”, a declarat Paddon.

Directorul echipei – Michel Nandan a adăugat: “Mă bucur că Hayden va face parte din echipa Hyundai Motorsport şi în anul 2015. A demonstrat deja că este capabil să lupte cu cei mai buni piloţi din campionat, iar progresele sale au fost evidente de la o etapă la alta. Primul sezon din WRC alături de noi a fost performant, contribuind atât la dezvoltarea echipei, cât şi a modelului i20. Suntem încântaţi că putem să-l susţinem pe Hayden Paddon în faza următoare a carierei sale şi aşteptăm cu entuziasm să urmărim realizările sale în sezonul următor, care se anunţă extrem de interesant pentru Hyundai Motorsport.”

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice