Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ford a inceput productia europeana a noului SUV EcoSport la Craiova

Ford a inceput productia europeana a noului SUV EcoSport la Craiova

Pe 12 octombrie 2017, Ford a demarat la Craiova productia noului SUV de clasa mica EcoSport, pe fondul cererii in crestere a clientilor din acest segment, aducand noi locuri de munca in Romania.

Decizia de a construi noul EcoSport in Europa in locul continuarii importului sau de la fabrica Ford din Chennai, India, va ajuta Ford sa se ridice la cererile in crestere ale clientilor din acest segment.

Investitia totala pe care Ford a realizat-o in complexul de productie de la Craiova incepand cu martie 2008, momentul preluarii facilitatilor, depaseste un miliard de euro. Craiova va fi singura sursa de productie EcoSport pentru Europa (cu exceptia Rusiei). In total, fabrica va livra SUV-ul Ford pe 56 de piete de pe patru continente. Acestea includ piete foarte diverse precum Marea Britanie, Noua Caledonie (Oceania), Turkmenistan (Asia Centrala) sau Africa de Sud.

Alaturi de noul EcoSport, echipa Ford Craiova va continua sa produca motorul Ford 1.0 EcoBoost, singurul castigator al titlului “Motorul International al Anului” timp de patru ani consecutivi. SUV-urile inseamna, de asemenea, mai multe locuri de munca. Pana la finalul anului, Ford va creste cu 1700 numarul de angajati noi la Ford Craiova, totalul atingand 3900 de locuri de munca in zona productiei de vehicule si in cea de productie de motoare.

Noul Ford EcoSport ofera un nivel inalt de versatilitate si capacitati imbunatatite, un design mai rafinat la interior si exterior si tehnologii sofisticate dedicate clientilor sai, asa cum este sistemul de tractiune integrala Intelligent All Wheel Drive, care imbunatateste tractiunea si aderenta pe sosea si in afara acesteia.

Noua tehnologie a motorului diesel EcoBlue de 1,5 litri dezvolta pana la 125 CP si ofera un nivel optimizat al emisiilor. Noul habitaclu ofera comenzi mai usor de utilizat si materiale moi la atingere, o consola centrala noua si scaune mai confortabile. EcoSport este disponibil in premiera, de asemenea, intr-o versiune sportiva ST-Line, aceasta fiind inspirata din gama Ford Performance.

Sursa: Tiriac Auto Romania.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice