Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Etapă de campionat național de enduro langa Brașov, la Râșnov

Etapă de campionat național de enduro langa Brașov, la Râșnov

Primarul orașului Râșnov, Adrian Veștea, a anunțat, astăzi, că weekend-ul viitor va avea loc o etapă a campionatului național de enduro cross.

Încă din 2005, de când am devenit primar, am organizat competiții off road. Din 2000 și până în prezent organizăm o etapă națională. Astfel, duminică, 5 octombrie, este etapa a șasea, care se va desfășura în zona Dumbrava Mică, care este situată în drum spre Cheia, vizavi de Gazmetan (în spatele trambulinelor, pe DN73A. Acest traseu e format din două părți, una de motocros si una de endură)“, a precizat Veștea.

La competiție sunt așteptați peste 35 de concurenți, împărțiți pe mai multe categorii, în funcție de dificultate. Organizatori sunt Clubul Auto Crono din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Primăria Râșnov.

Vor fi trei categorii: avansați, cei licențiați cel puțin doi ani în competiții de preofil, categoria sport – pentru cei licențiai de un an și categoria hobby – cei mai puțin experimentați. Startul se dă la ora 12.00 și va dura aproximativ trei ore.

Un alt eveniment la care Primăria Râșnov este partener este proba de coastă la Raliu, care va avea loc în zona Acapulco, din Râșnov, până la Cabana Aviatorilor, în perioada 11-12 octombrie 2014. Acest tronson va fi închis turiștilor și celor care au pensiuni în Poiana Brașov, între orele 8.00-19.00.

Photo credit & Sursa.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice