Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


După Dakar, Loeb a pus ochii pe rallycross

De nouă ori campion mondial de raliuri și mai nou aventurier în Dakar, Sebastien Loeb se alătură echipei Peugeot Hansen și va concura în sezonul 2016 (15 aprilie – 27 noiembrie) al Campionatului Mondial de Rallycross.

Loeb va fi coechipierul lui Timmy Hansen într-o echipă cu două mașini și va struni cei 550 de cai putere ai lui 208 WRX Supercar. Un adevărat contrast în ceea ce privește puterea, comparativ cu cei 350 de cai pe care îi are 2008 DKR, mașina pe care a pilotat-o în America de Sud când, chiar la debut, s-a aflat pentru câteva zile la conducerea Dakar-ului.

Obținerea celor mai multe titluri și victorii din raliuri, plus mutarea în rallycross dovedesc că alsacianul, în vârstă de 42 de ani, este regele pilotajului.

”Sunt foarte încântat de această oportunitate de a participa pentru prima dată într-un sezon complet din Campionatul Mondial de Rallycross”, spune Loeb.

”De-a lungul anilor am avut norocul de a participa în câteva curse cu adevărat extradordinare, dar rallycrossul – cu puterea și competitivitatea lui PEUGEOT 208 WRX, plus intensitatea competiției – va fi ceva special. Mașina și strategia pentru acest tip de curse sunt complet noi pentru mine, așa că am multe de învățat, dar sper să devin competitiv destul de repede.”

Chiar dacă Loeb (#9) va fi un debutant comparativ cu Hansen, co-echipierul său, totuși are o medalie la rallycross la ediția din 2012 a X-Games și a concurat la etapa din Loheac, Franța, în 2013.

”Sezonul trecut am dovedit că avem potențial să concurăm în serie și am făcut asta cu Hansen și Davy Jeanney”, spune directorul de echipă Kenneth Hansen.

Adăugându-l pe Loeb în ecuație vom fi și mai puternici. Rallycrossul este una dintre cele mai dificile de dominat competiții, nu ai loc să greșești. Loeb are o capacitate incredibilă de a se adapta și nu am nicio îndoială că va fi un adversar puternic.”

Hansen și Loeb vor face o echipă formidabilă, care are ca scop, în acest an, obținerea titlului mondial, atât la constructori, cât și la piloți.

Hansen precizează:”L-am admirat pe Sebastien Loeb întreaga mea viață: ba chiar l-am întâlnit o dată și am luat un autograf. Așa că pentru mine este ca un vis devenit realitate faptul că vom lucra împreună.”

Înainte de startul sezonului, Sebastien și Timmy au fost supuși unui test în țara natală a lui Hansen unde s-au întrecut pe un lac înghețat din Are, Suedia. Urmărește, chiar aici, duelul celor doi coechipieri pe acest traseu inedit de rallycross.

Peugeot Hansen Academy

Anul acesta un total de patru mașini PEUGEOT 208 WRX vor concura în Campionatul Mondial și European de Rallycross. La fel ca echipa principala Team Peugeot Hansen are și o echipă satelit Puegeot Hansen Academy care îi are în componență pe Davy Jeanney și Kevin Hansen.

”Davy își continuă drumul și va fi un adversar puternic în 2016, în timp ce Kevin învață foarte repede și este cel mai tânăr concurent din serie,” spune Kenneth Hansen. ”Sunt nerăbdător să văd cât de repede va învăța Kevin pilotând alături de un pilot cu experiența lui Davy. Este o ocazie extraordinară pentru el și întreaga Peugeot Hansen Academy. ”

Francezul Davy Jeannye (#17) care a câștigat două curse anul trecut va fi noul mentor al echipei și va pilota un PEUGEOT 208 WRX în acest sezon al Campionatului Mondial de Rallycross.

Jeanney a precizat:”În 2015, primul meu sezon în Campionatul Mondial de Rallycross cu Team Peugeot Hansesn, am câștigat în Canada și Germania și am terminat pe cinci la general. Sunt foarte fericit să continui să lucrez alături de una dintre cele mai competitive echipe și să îi împărtășesc lui Kevin din experiența mea ajutându-l la denutul în această serie internațională”.

Kevin Hansen care a câștigat Campionatul RX Lites și a terminat al doilea în campionatul Suediei în 2015, va concura, în 2016, în Campionatul European de Rallycross și alte câteva evenimente din mondial.

”Este grozav să îl ai pe Davy Jeanney în echipă și să poți învăța de la un pilot atât de profesionist,” spune Kevin Hansen. ”Are așa de multă experiență și mă bucur să îl am ca antrenor, mai ales că acum voi concura și în Seria Mondială.”

Despre Rallycross

Rallycrossul combină ce este mai bun în racing și în raliuri, punând grupuri mici de piloți să concureze unul împortiva altuia pe o suprafață mixtă de asfalt și macadam, de-a lungul mai multor manșe. Concurenții sunt eliminați treptat până când se ajunge în manșa finală, unde se luptă pentru glorie cei mai curajoși și rapizi.

Cum în fiecare finală concurenții sunt separați de doar câțiva centimetri, iar adunând puterea tuturor mașinilor se ajunge la 3.500 de cai putere și vorbim despre mașini care accelerează mai repede decât cele de Formula 1, rallycrossul este una dintre cele mai spectaculoase și cu creștere rapidă discipline din motorsport.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice