Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


După ce a „evitat” Brașovul, Jaguar Land Rover va produce mașini în Austria

După ce a „evitat” Brașovul, Jaguar Land Rover va produce mașini în Austria

Constructorul britanic de automobile de lux Jaguar Land Rover a anunţat, ieri, că a semnat un contract pentru producţia unor vehicule la uzina Magna Steyr de la Graz (Austria), întrucât cele trei uzine ale sale din Marea Britanie lucrează la capacitate maximă, transmite Reuters.

Jaguar Land Rover, companie deţinută din 2008 de grupul indian Tata Group, a inaugurat în luna octombrie a anului trecut prima sa uzină de peste hotare, în China, iar în prezent construieşte o altă uzină în Brazilia, în dorinţa de a aduce producţia mai aproape de pieţele sale principale. De altfel, indienii au testat șI piața din România pentru a dezvolta o fabrică, fiind interesațI de construcția uneia chiar la Brașov, dar au renunșat din cauza infrastructurii.

Constructorul auto a precizat că a semnat un parteneriat cu Magna Steyr, o divizie a grupului canadian Magna International, urmând să producă un număr nespecificat de vehicule la o uzină din Graz, unde sunt produse, de asemenea, şi vehicule mărcile Mercedes-Benz şi Mini.

Cu toate acestea, directorul Jaguar Land Rover, Ralf Speth, a ţinut să-i liniştească pe clienţii şi angajaţii din Marea Britanie unde firma a produs o treime dintre cele 1,53 milioane autovehicule realizate în 2014. „Marea Britanie rămâne centrul operaţiunilor noastre de design, inginerie şi producţie. Parteneriate de acest fel vor completa operaţiunile noastre din Marea Britanie”, a spus Ralf Speth.

Un purtător de cuvânt de la JLR a refuzat să comenteze referitor la modelele produse la uzina din Austria, dar a spus că producţia va începe în prima parte a lui 2015. Compania are aproximativ 35.000 de angajaţi, cei mai mulţi în Marea Britanie.

Sursa

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice