Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Doi campioni au schimbat cockpitul: Martin Tomczyk a pilotat MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah a condus BMW M4 DTM

De pe asfalt pe nisip şi înapoi: pilotul BMW în DTM, Martin Tomczyk (Germania), şi asul MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah (Qatar), au pătruns pe teritorii nefamiliare şi fiecare a testat maşina de concurs a celuilalt.

În cadrul unui clip realizat la Dubai (Emiratele Arabe Unite) pentru partenerul premium al BMW Motorsport, Red Bull, Tomczyk, un maestru dovedit pe asfalt unde a devenit campion DTM în 2011, a urcat la volanul MINI ALL4 Racing, cu care X-raid a câştigat faimosul Raliu Dakar la ultimele patru ediţii. În timpul testelor DTM de la Oschersleben (Germania), Al-Attiyah a avut ocazia de a testa modelul BMW M Performance Parts M4 DTM pilotat de Tomczyk.

Cele două victorii în Raliul Dakar sunt doar câteva din succesele reuşite până acum de pilotul din Qatar. După primul succes reuşit în 2011, el a reuşit o a doua victorie, cu MINI ALL4 Racing, în ianuarie 2015.

Să pilotez MINI ALL4 Racing pe nisip şi printre dunele de lângă Dubai a fost o experienţă fascinantă şi distractivă“, a declarat Tomczyk. “Maşina are un cuplu incredibil – iar testul printre dune a reprezentat o doză teribilă de adrenalină, chiar şi pentru un pilot experimentat ca mine. Este ceva complet diferit faţă de pilotajul pe circuit. Reuşitele lui Nasser şi ale celorlalţi piloţi MINI în Raliul Dakar le poţi aprecia cu adevărat doar atunci când încerci şi tu aşa ceva.

La prima sa întâlnire cu BMW M4 DTM, Al-Attiyah a comentat: “De-a lungul carierei mele, am participat la câteva curse pe asfalt, dar mereu am visat să pilotez o maşină pentru DTM. BMW M4 DTM este un model fantastic. În special în viraje, aerodinamica este mai mult decât evidentă. Acolo există un nivel incredibil de aderenţă. De asemenea, m-au impresionat frânele modelului DTM.”

Tomczyk şi Al-Attiyah au schimbat maşinile pentru a doua oară cu ocazia etapei de deschidere a sezonului DTM, care a avut loc la Hockenheim (Germania). Pilotul de raliuri a efectuat mai multe tururi pe Hockenheimring, cu BMW M Performance Parts M4 DTM, în timp ce Tomczyk, cu MINI ALL4 Racing, a rulat pe pista de off-road pe care s-a desfăşurat etapa din Campionatului Mondial FIA de Rallycross – una din întrecerile de susţinere din programului week-endului DTM.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice