Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Divizia ‘Volvo Trucks’ a fost premiată pentru calitate

Divizia ‘Volvo Trucks’ a fost premiată pentru calitate

Quality Innovation of the Year Award este un premiu ce se acordă în fiecare an companiilor, organizaţiilor sau persoanelor care au prezentat inovaţii provenite dintr-o metodologie bine pusă la punct în activitatea lor şi care se bazează pe identificarea clară a nevoilor clienţilor.

Quality Innovation of the Year Award, lansat în 2007 în Finlanda, este astăzi susţinut şi de fundaţii de promovare a calităţii din Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Ungaria şi Cehia. Obiectivul este ca premiul să fie extins şi pentru alte state.

Pentru al doilea an consecutiv Volvo Trucks a primit prestigiosul premiu european Quality Innovation of the Year Award. Volvo Trucks a fost premiată pentu noua transmisie, I-Shift Dual Clutch, al cărei principal beneficiu este de a face munca şoferului mai simplă şi mai sigură.

“I-Shift Dual Clutch este o premieră în industria de camioane, o inovaţie ce aduce o îmbunătăţire considerabilă parametrilor care influentează şoferii şi companiile de transport, pe de-o parte, şi beneficiarii mărfurilor transportate şi societatea în general, pe de alta“, declară Matti Kaulio, Associate Professor Industrial Economics, KTH Royal Institute of Technology din Stockholm şi reprezentant al SIQ (Swedish Institute for Quality). Profesorul Kaulio este unul dintre experţii care au decis învingătorul din acest an.

Premiul pentru inovaţia anului în calitate (Quality Innovation of the Year Award) este recunoscut nu doar de SIQ, ci şi de alte instituţii de profil din câteva ţări europene. Premiile din 2014 sunt prezentate de către preşedintele Ungariei János Áder în cadrul ceremoniei din 19 ianuarie de la Budapesta.

Innovaţiile în sprijinul clienţilor

Este cu adevărat minunat faptul că posibilităţile noastre inovatoare sunt din nou recunoscute în acest mod. Facem eforturi sistematic pentru a găsi noi soluţii cu beneficii evidente pentru clienţi şi şoferi, iar sistemul I-Shift Dual Clutch s-a bucurat de o primire peste aşteptări. Faptul că am primit acum premiul Quality Innovation of the Year Award este o altă confimare că ne-am atins obiectivul”, declară Hayder Wokil, Quality Director la Volvo Trucks.

Pe scurt, I-Shift Dual Clutch este o cutie de viteze automatizată cu dublu ambreiaj. Cu această soluţie camionul nu pierde din viteză sau din putere în timpul schimbării vitezelor, ci se deplasează eficient şi lin pe şosea. Acest tip de transmisie a fost iniţial proiectat pentru automobile sport ultraperformante şi este folosit în prezent de către constructorii de autoturisme. Volvo Trucks este prima companie din lume care a adaptat această tehnologie la vehiculele grele.

În 2013, Volvo Trucks primea Quality Innovation of the Year Award pentru Sistemul de Direcţie Dinamică, un sistem de stabilizare a direcţiei ce a atras o atenţie deosebită la nivel mondial, inclusiv datorită filmului “The Epic Split” cu actorul Jean-Claude Van Damme.

Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch este un exemplu de inovaţie de produs în care o soluţie existentă, utilizată anterior de mașinile sport, a fost dezvoltată şi integrată în tehnologia de transmisie folosită la camioane. Avantajele acestei inovaţii sunt acelea că fac posibile schimbările treptelor de viteză fără întreruperea puterii, iar vehiculul nu mai pierde din cuplul motor în acest timp. Noul sistem este o premieră în industrie cu rezultate evidente, cum ar fi manevrabilitatea, rularea uniformă, transportarea încărcăturii cu mai multă grijă, un mediu de lucru mai confortabil, potenţial crescut de economie şi eficienţă a transportului – parametrii care influenţează simultan mai mulţi beneficiari ai transporturilor rutiere, cum ar fi şoferul, compania de transport, proprietarul marfii şi societatea în ansamblu.

Sursa: Volvo Romania.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice