Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dani Sordo va concura pentru Hyundai Shell World Rally în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) în 2015 şi 2016

Dani Sordo va concura pentru Hyundai Shell World Rally în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) în 2015 şi 2016

Motorsport prelungeşte colaborarea cu Dani Sordo pe o perioadă de doi ani. Hyundai Motorsport GmbH a anunţat semnarea contractului, pe o perioadă de doi ani, cu Dani Sordo. Acesta va rămâne astfel pilot oficial al echipei alături de Thierry Neuville pe parcursul anilor 2015 şi 2016.

Sezonul 2014, primul în Campionatul Mondial de Raliuri, a fost unul în care Hyundai Motorsport a acumulat experienţă, iar Dani Sordo a jucat un rol important în dezvoltarea continuă a echipei. Spaniolul a obţinut şi un podium memorabil în Germania, ceea ce a făcut ca Hyundai Shell World Rally să încheie cu o dublă senzaţională în etapa a noua din 2014.

“Sunt încântat că parteneriatul meu cu Hyundai Motorsport va continua după un an de succes. Am demonstrat potenţialul nostru cu modelul Hyundai i20 WRC şi nu vom uita niciodată dubla din Raliul Germaniei, un moment care a fost cu adevărat special. Este o echipă mare, cu oameni pasionaţi şi abia aştept să continuăm dezvoltarea noului model şi să ne îmbunătăţim performanţele în mediul competitiv din Campionatul Mondial de Raliuri”, a declarat Dani Sordo.

“Dani a demonstrat că poate fi rapid în orice condiţii, indiferent de provocările întâlnite, şi, cel mai important, că poate fi un foarte bun jucător de echipă. Suntem încântaţi că vom continua colaborarea cu el. Anul viitor va lua startul la cel puţin 10 etape alături de Thierry, urmând ca în anul 2016 să facă un sezon complet. Avem doi piloţi foarte buni pentru sezonul viitor, iar rezultatele obţinute de Dani şi Thierry s-au văzut deja anul acesta în Germania, unde am sărbătorit o dublă fantastică. Să sperăm că vor apărea mult mai multe astfel de momente în viitor”, a menţionat Michel Nandan, directorul echipei.

Sursa: Tiriac Auto

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice