Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacă scad tarifele RCA pentru tineri, cresc pentru ceilalți șoferi !

Uniunea Asigurătorilor din România avertizează că renunțarea la tarifele mai mari ale polițelor RCA pentru tinerii cu vârsta mai mică de 30 de ani va duce la scumpirea asigurărilor pentru ceilalți șoferi.

În plus, neluarea în calcul a factorului de risc pentru această categorie de vârstă va avea efecte negative atât din punct de vedere al siguranței rutiere, cât și asupra eficienței economice a asigurătorilor.

Potrivit Uniunii Asigurătorilor din România (UNSAR), statisticile Poliției Rutiere arată că în România, peste 37% din accidentele rutiere grave au fost produse în 2013 de șoferi cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani.

Gradul mai ridicat de risc pe care îl prezintă șoferii fără experiență, cu vârsta cuprinsă, de regulă, în intervalul 16-30 de ani, influențează în mod direct nivelul primelor de asigurare de răspundere civilă auto pe care aceștia trebuie să îl achite. În general, șoferii tineri (cu vârsta sub 30 de ani) au o probabilitate mai mare de a provoca accidente, deci și de a produce daune, realitate demonstrată atât de studii europene în domeniu, cât și de statistica rutieră din România”, explică UNSAR într-un comunicat.

Sursa

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice