Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum pot beneficia persoanele cu handicap de rovinieta gratuita

Cum pot beneficia persoanele cu handicap de rovinieta gratuita

Proprietarii de autoturisme trebuie sa achite rovinieta pentru a putea sa foloseasca reteaua de drumuri nationale din Romania, insa legea prevede ca persoanele cu handicap si persoanele care le au in ingrijire sunt scutite de la plata acesteia.

Conform Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, plata tarifului de utilizare a retelei drumurilor nationale din Romania (sau, pe scurt, rovinieta) ofera dreptul de a circula cu autoturismul pe aceasta, pe o anumita perioada de timp. Rovinieta se achita atat de catre romani, cat si de catre straini.

Persoanele cu handicap care detin autoturisme adaptate handicapului, dar si persoanele care le au in ingrijire pot beneficia de scutirea de la plata rovinietei, dupa cum este stabilit prin Legea nr. 448/2006. Procedura prin care aceste persoane pot obtine gratuit rovinieta este detaliata in normele pentru aplicarea legii.

Astfel, pentru obtinerea rovinietei, trebuie depusa o cerere, impreuna cu copii dupa urmatoarele documente:
• documentul care atesta incadrarea in grad de handicap;
• actul de identitate;
• certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autoturismului.

Cererea si celelalte documente se vor depune la primaria din localitatea de domiciliu/resedinta sau la directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene/locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Sursa.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice