Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum arată noul crossover Kwid de la Renault/Dacia, care costă doar 5.000 de euro

Cum arată noul crossover Kwid de la Dacia, care costă doar 5.000 de euro

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, consideră Iranul drept o piață potențială pentru noua sa gamă de automobile ultra low cost, din care un prim model, crossoverul Kwid, a fost dezvăluit în luna mai în India, a declarat pentru Reuters directorul pentru acest program Gérard Detourbet.

Kwid, un mic crossover cu un preț de 5.000 de euro, este în prezent produs la uzina de la Chennai, sudul Indiei. Însă noua platformă CMF-A, dezvoltată pentru Renault și Nissan, are ambiția de a vinde peste un milion de vehicule în mai multe versiuni, scrie Agerpress.

“Acest gen de automobil ar putea se potrivească bine pieței iraniene”, a declarat Gérard Detourbet, care înainte de a pleca la Chennai a fost artizanul gamei low cost Dacia-Renault. „Am prezentat deja mașina și iranienii sunt interesați. Însă există un anumit decalaj între manifestarea interesului și luarea unei decizii”, a spus Detourbet. Acesta a subliniat că deocamdată nu a fost luată încă nicio decizie cu privire la noile modele destinate pieței iraniene și nici unde vor fi asamblate, adăugând că va fi nevoie de cel puțin o lună-două pentru punerea la punct a planurilor.

Marii constructori auto, inclusiv Volkswagen, PSA Peugeot Citroën și Renault, își pregătesc revenirea pe piața din Iran după acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian în schimbul eliminării sancțiunilor. Renault, care înainte de introducerea sancțiunilor vindea 100.000 de vehicule pe an în Iran, a continuat să fie prezent pe această piață grație modelului Tondar, derivat din Logan, în primul semestru al acestui an pe piața iraniană fiind vândute 10.000 de astfel de automobile.

Sursa

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice