Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum ajung soferi cu polita RCA valabila sa fie chemati in judecata

Cum ajung soferi cu polita RCA valabila sa fie chemati in judecata

Un șofer care deși avea o poliță RCA valabilă poate fi chemat în judecată dacă a fost vinovat de producerea unui accident, iar firma de asigurare unde acesta are RCA refuză sau întârzie să plăteasca daunele către păgubit.

Astfel, șoferul vinovat poate fi chemat în instanță pentru a da detalii despre cum s-a petrecut evenimentul. De regulă, nu este necesar un avocat, iar Pint.ro le explică șoferilor care ajung în astfel de situații ce trebuie să facă.

Ca șofer chemat în judecată, e recomandat să:

  • Menționezi că la data producerii accidentului aveai o poliță RCA valabilă
  • Prezinți copii dupa procesul verbal sau formularul de constat amiabil și după polița RCA
  • Te prezinți la proces (nu e obligatoriu) sau menționezi că dorești judecarea cererii în lipsă
  • Transmiți documentele (prin poștă sau personal) către instanța de judecată

De ce refuză asiguratorii să plătească daunele ?

În anumite cazuri, asiguratorii refuză să plătească despăgubirile dacă sunt dubii asupra vinovăției sau consideră că avariile celor două autoturisme implicate în accident nu sunt în concordanță.

Important de reținut este faptul cã firmele de asigurare au obligația sã achite despãgubirea în termen de maximum 10 zile de la depunerea ultimului document la dosarul de daunã privind valoarea pagubei sau de la data la care asiguratorul a primit o hotãrâre judecãtoreascã definitivã cu privire la suma de despãgubire.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice