Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cinci stele pentru noua SKODA Fabia la testele de impact Euro NCAP

Cinci stele pentru noua SKODA Fabia la testele de impact Euro NCAP

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme – Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi) este un consorţiu independent al ministerelor pentru trafic, cluburilor auto, asigurătorilor şi grupurilor de consumatori din Europa. Organizaţia efectuează teste de impact cu modele auto noi şi evaluează nivelul de siguranţă al acestora.

Rezultatele subliniază nivelul de siguranţă de vârf al noii ŠKODA Fabia

Noua ŠKODA Fabia a obţinut punctajul maxim, de cinci stele, la testele de impact Euro NCAP. Rezultatele subliniază nivelul superior de siguranţă al noii compacte de la ŠKODA, care va fi lansată în următoarele zile pe primele pieţe europene. Punctajul Euro NCAP este determinat în baza rezultatelor obţinute pentru protecţia adulţilor şi copiilor, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă pentru siguranţă.

“Unul dintre obiectivele dezvoltării noii ŠKODA Fabia a fost să aducem un nivel de siguranţă de top în segmentul maşinilor compacte”, a declarat Dr Frank Welsch, membru al Consiliului de Administraţia ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare tehnică. “Punctajul maxim, de cinci stele, este confirmarea din partea experţilor independenţi că am atins acest obiectiv şi demonstrează că noua ŠKODA Fabia este una dintre cele mai sigure maşini de talie mică de pe piaţă”, a mai spus Dr Welsch.

Noua ŠKODA Fabia a obţinut punctajul maxim de cinci stele la toate cele patru categorii de evaluare (protecţia ocupanţilor adulţi, siguranţa copiilor, sistemele de asistenţă pentru siguranță şi protecţia pietonilor). A fost evidenţiată în mod deosebit stabilitatea compartimentului pentru pasageri. Pentru protecţia copiilor de 18 luni, noua ŠKODA Fabia a obţinut punctajul maxim, iar protecţia copiilor de 3 ani a fost de asemenea apreciată cu un punctaj foarte bun.

Sisteme inovatoare de siguranţă: ESC cu sistemul de frânare Multi-Collision Brake, Front Assistant cu funcţie City de frânare de urgenţă, detector de oboseală, limitator de viteză

Noua ŠK2014-Skoda-Fabia-front-rightODA Fabia a obţinut rezultate bune mulțumită dotărilor inovatoare de siguranţă care până în prezent au fost rezervate exclusiv segmentelor auto superioare. Sistemul opţional Front Assistant cu funcţie de frânare de urgenţă integrată debutează acum la noua ŠKODA Fabia.

Acest sistem foloseşte un senzor radar pentru a măsura continuu distanţa faţă de vehiculele care se deplasează în faţă.

Oricând distanţa este prea mică, intervine asistentul, cu măsuri de la avertizări şi până la oprirea automată de urgenţă. Un alt debut la noua ŠKODA Fabia este sistemul de frânare Multi-Collision Brake, care face parte din sistemul de control electronic al stabilităţii (ESC), inclus în echiparea standard a modelului. Sistemul Multi-Collision Brake reduce riscul ca maşina să fie implicată într-o a doua coliziune imediat după un accident.

De asemenea disponibil pentru prima dată la noua ŠKODA Fabia este detectorul de oboseală, oferit ca dotare opţională. Printre sistemele de siguranţă se mai numără limitatorul de viteză, asistentul pentru demararea din rampă şi funcţia electronică de monitorizare a presiunii din pneuri.

Pachetul de siguranţă bogat, care asigură interacţiunea perfectă a componentelor sale, oferă protecţia cea mai bună posibilă în cazul unui accident. Până la şase airbag-uri – frontale, laterale şi pentru cap – în combinaţie cu cinci centuri de siguranţă cu prindere în trei puncte protejează ocupanţii în cazul unei coliziuni. Rigiditatea superioară a caroseriei şi zonele de deformare ţintit optimizate constituie baza siguranţei pasive superioare.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice