Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cea mai dificilă provocare din motorsport a început // Orlando Terranova este lider după prima zi a Raliului Dakar 2015

Cea mai dificilă provocare din motorsport a început // Orlando Terranova este lider după prima zi a Raliului Dakar 2015

MINI a început Raliul Dakar 2015 cu o victorie de etapă. Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul său Bernardo Graue (Argentina), aflaţi la comenzile unui MINI ALL4 Racing, au câştigat prima etapă a Raliului Dakar 2015, care se desfăşoară în America de Sud.

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa), echipajul unui alt MINI ALL4 Racing, au câştigat iniţial etapa, dar ulterior au fost penalizaţi cu două minute şi au coborât până pe locul al şaptelea al clasamentului general.

Echipajul MINI format din Joan “Nani” Roma (Spania) şi Michel Périn (Franţa), care a câştigat ediţia de anul trecut a Raliului Dakar, s-a oprit după zece kilometri de la începerea etapei şi a trebuit să fie tractat până la bivuac de un camion de asistenţă.

În prima zi, sportivii au avut de parcurs 833 de kilometri de la Buenos Aires (Argentina) la Villa Carlos Paz (Argentina). După festivitatea de deschidere ce a avut loc duminică în capitala Buenos Aires (Argentina), echipajele au concurat în prima probă specială. Startul etapei a fost în delta fluviului Rio de la Plata, chiar la marginea oraşului Buenos Aires. Etapa a fost o combinaţie de secţiuni cu macadam şi viraje strânse, la 90 de grade, în mediul rural argentinian.

Krzysztof Holowczyc (Polonia) şi Xavier Panseri (Franţa), echipaj al celui de-al treilea MINI ALL4 Racing înscris de Monster Energy Rally Raid Team, se află pe locul al patrulea al clasamentului general. Echipajul olandez Erik van Loon – Wouter Rosegaar ocupă o poziţie în Top 10, tot cu un model MINI ALL4 Racing. Cei doi se află pe locul al nouălea.

Luni, sportivii vor avea de trecut una din cele mai dificile provocări ale întregului Raliu Dakar. Etapa a doua (Villa Carlos Paz – San Juan) va include cea mai lungă probă specială din programul acestei ediţii – un total de 518 kilometri. Etapa se va desfăşura pe drumuri forestiere, urmate de secţiuni de macadam uscat, albii uscate, precum şi zone nisipoase cu dune înalte şi nisip foarte fin spre final.

Clasament general după prima etapă (Top 5)

1.Terranova/Graue (MINI ALL4 Racing) 1h13:12
2.Gordon/Campbell 1h13:54
3.De Villiers/Von Zitzewitz 1h14:02
4.Holowczyc/Panseri (MINI ALL4 Racing) 1h14:06
5.Spataro/Lozada 1h14:08

Ce urmează…

Ziua a doua (5 ianuarie 2015).
Start/sosire: Villa Carlos Paz/San Juan (etapa 2)
Distanţă totală: 625 km. Probă specială: 518 km. Tronson de legătură: 107 km

Echipajele MINI ALL4 Racing în Raliul Dakar 2015

Monster Energy Rally Raid Team

#300 Nani Roma (Spania) – Michel Périn (Franţa)
#305 Orlando Terranova (Argentina) – Bernardo “Ronnie” Graue (Argentina)
#306 Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa)

X-raid Team

#310 Vladimir Vasilyev (Rusia) – Konstantin Zhiltsov (Rusia)
#314 Erik van Loon (Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda)
#319 Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia)
#329 Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) – Anton Nikolaev (Rusia)
#332 Zhou Yong (China) – Andreas Schulz (Germania)
#334 Stephan Schott (Germania) – Holm Schmidt (Germania)

Qatar Rally Team

#301 Nasser Al-Attiyah (Qatar) – Mathieu Baumel (Franţa)

Sursa: BMW Romania.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice