Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cand trebuie sa montezi anvelopele de vara ?

Cand trebuie sa montezi anvelopele de vara ?

Odata cu venirea noului sezon de vara, soferii trebuie sa faca o inspectie tehnica a masinii, pentru a vedea cum intra in noul sezon si urmarile sezonului rece asupra articulatiilor. Odata cu inspectia mentionata, este necesar sa montati un set de cauciucuri vara noi pentru ca masina sa fie pregatite pentru noile temperaturi ridicate.

Anvelopele de vara sunt necesare pentru un condus in siguranta si pentru o performanta ridicata a masinii in timpul sezonului cald. Nu este recomandat sa rulati cu anvelope de iarna la temperaturi peste 7 grade, performanta lor fiind afectata.

Sunt multi soferi care prefera sa ruleze cu cauciucurile de iarna si in timpul verii, nefiind reglementari legislative care sa oblige montarea unor cauciucuri de vara. Exista dezavantaje majore daca nu se face acest schimb. Enumeram cateva:

– uzura intensa

Compusii folositi in constructia anvelopelor de iarna fac cauciucucul sa fie moale, astfel uzandu-se mai intens in timpul folosirii la temperaturi ridicate.

– performanta scazuta

Masina are nevoie de o distanta mai ridicata pentru a frana, profilele de iarna neoferind aderenta necesara. In cazul unei franari de urgenta, distanta in plus poate face diferenta intre un accident sau o situatie limita.

– siguranta redusa

Anvelopele nepotrivite nu ofera sustinerea necesara masinii in timpul condusului, iar distanta de franare marita pot pune in pericol atat siguranta soferului cat si cea a pasagerilor.

Prin urmare, exista o serie de dezavantaje majore daca nu montati cauciucuri de vara potrivite temperaturilor de afara. Se recomanda sa rulati doar cu anvelope de vara in stare buna, fara galme, rupturi sau crapaturi, ele putand mari riscul de accidente afirma anveloshop.ro

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice