Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Brasovul, “capitala motorsportului” din România, da startul competitiei TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014

Brasovul, “capitala motorsportului” din România, da startul competitiei TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014

TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014

Brașovul, “capitala motorsportului” din România, dă startul competiției care se va desfășura la sfârșitul săptămânii sub denumirea de Trans Carpatic Rally Raid 2014. Întrecerea care va avea loc în perioada 03 – 05 octombrie a stârnit interesul a 24 de echipaje cu mașini de teren (4 fiind din Italia) și a 11 piloți (1 pilot din Rusia) cu motociclete care și-au manifestat dorința de a lua startul.

La start se vor alinia mașini și motociclete preparate special (din punct de vedere tehnic și al siguranței ) pentru acest gen de competiții, care corespund și circulației pe drumurile publice și sigur vor stârni curiozitatea și interesul spectatorilor: Isuzu Dmax, Nissan Proto 4.5 L V8, Dacia “Mudster” și AROVER, un autoturism special construit pentru rally raid, pornind de la un Aro super rally și de la ideea de a avea la start și un autoturism românesc, echipat cu motor de 4,6 L V8 Range Rover.

Vineri, 3 octombrie – orele 14.00, va avea loc startul festiv al Trans Carpatic Rally Raid 2014, în fața HOTEL STOP Brașov (Str. 13 Decembrie, Nr. 140, Brașov), unde va fi amplasată rampa de start a competiției. După startul festiv sunteți invitați să participați la superspeciala competiției. Proba se desfășoară în imediata apropiere a locației pe un teren special amenajat.

Ajunși aici nu rămâne decât să vă instalați confortabil în locurile indicate de oficiali și să vă bucurați de spectacolul oferit de participanții la acest concurs. Traseul este conceput astfel încât să puteți urmării cât mai mult din evoluția concurenților.

Pentru cei înscriși aceste competiții constituie o adevărată provocare. Concurenții nu efectuează recunoașteri premergătore rally raid-ului. Traseul va rămâne secret până la înmânarea road book-ului sportivului. Pe baza cărții, sportivii vor folosii semnele și indicațiile puse la dispoziție de organizator, vor apela la cunoștiințele de orientare și vor alege calea pe care se vor deplasa fără a omite vreun punct de control.

Pentru a participa la rally raid, pe lângă o condiție fizică excelentă, ai nevoie de spirit de aventură, de creativitate, de puterea de a duce un lucru la capăt, de pasiune și determinare.

Traseul concursului are o lungime de 435 km. din care 330 km. vor fi parcurși pe probele speciale.

Sportivii vor străbate drumuri de munte, păduri, vaduri de apă și tronsoane de teren accidentat. În zonele agricole, forestiere sau sensibile din punct de vedere al mediului și al siguranței, este obligatorie respectarea cu strictețe a itinerariului conform Road book-ului. Protejarea mediului înconjurător dar și respectarea regulilor de circulație, pe tronsoanele de legătură dintre probe, sunt obligatorii pentru sportivi.

Sportivii care participă la rally-raid sunt oameni pasionați de tehnică, sunt entuziaști îndrăgostiți de natură și de peisajele inedite. Provocările și încercările într-o asemenea competiție nu sunt puține, însă tocmai aceste momente ne fac să fim mai apropiați, să ne ajutăm chiar dacă suntem adversari,” a declarat înaintea concursului pilotul brașovean Leonte Mihai.

TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014 este un concurs organizat de Trans Carpatic Club, Dracula Rally-Raid, Arover, cu sprijinul Instituției Prefectului Brașov, al primăriilor Sânpetru, Rupea, Feldioara, Hălchiu și Tărlungeni, al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice