Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 3 Sedan au primit “Top Safety Pick+” din partea IIHS

BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 3 Sedan au primit “Top Safety Pick+” din partea IIHS

Institutul de Asigurare a Siguranţei pe Autostrăzi din Statele Unite a desemnat modelele ale gamelor BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 3 Sedan ca fiind “Top Safety Pick+”, continuând astfel angajamentul pe termen lung al companiei de a oferi cea mai bună siguranţă din clasă cu fiecare model nou.

Institutul de Asigurare a Siguranţei pe Autostrăzi din Statele Unite a desemnat modelele ale gamelor BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 3 Sedan ca fiind “Top Safety Pick+”, continuând astfel angajamentul pe termen lung al companiei de a oferi cea mai bună siguranţă din clasă cu fiecare model nou. Pentru a primit un calificativ Top Safety Pick + în 2017, un automobil trebuie să primească evaluări „GOOD” (maxim) în toate cele cinci teste IIHS de siguranţă pasivă pentru coliziune – impact frontal redus, impact frontal moderat, lateral, rezistenţa acoperişului şi protecţie a capului -, precum şi un calificativ avansat sau superior pentru prevenirea impactului frontal (sisteme de siguranţă activă) şi, ca noutate pentru 2017, un calificativ „Acceptable” sau „Good” pentru faruri. Sistemul IIHS foloseşte o scală cu 4 calificative: Good, Acceptable, Marginal şi Poor.

Ca urmare a angajamentului BMW faţă de siguranţă, BMW Seria 3 Sedan a primit, pentru gama de modele 2017, o serie de îmbunătăţiri pentru impact frontal redus. IIHS a evaluat acest nou Seria 3 în decembrie 2016 şi i-a acordat calificativ “GOOD” în dificilul test de coliziune frontală redusă, ceea ce a asigurat o notă “Top Safety Pick+” pentru BMW Seria 3 Sedan din gama 2017.

De la lansarea sa în 2014, BMW Seria 2 a fost apreciat de IIHS în fiecare an al celor patru apariţii consecutive. Seria 2 a fost apreciat pentru integritatea structurii caroseriei, primind un calificativ mare în toate testele de siguranţă pasivă pentru coliziune. Cel mai recent, la începutul lunii decembrie 2016, BMW Seria 2 Coupé din gama 2017 a primit “Top Safety Pick” în analizele TSP/TSP+ efectuate de IIHS. Atunci, BMW a implementat îmbunătăţiri la nivelul farurilor modelului BMW Seria 2 Coupé din gama 2017. În luna decembrie 2016, IIHS a evaluat acest automobil în poligonul său de teste şi i-a acordat calificativ “GOOD”. Cu acest rezultat, BMW Seria 2 (2017) primit încă o dată un calificativ “Top Safety Pick +”.

De remarcat faptul că BMW Seria 2 Coupé a primit calificativul „GOOD” pentru evaluarea sistemului de faruri (cu pachetul opţional de faruri adaptive) şi BMW Seria 3 a primit calificativul „Acceptable”.

Modelele 2017 din gamele BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 3 Sedan oferă un nivel ridicat de dotări standard pentru siguranţă, inclusiv BMW TeleService, Dynamic Stability Control, Brake Dry Assist, Cornering Brake Control şi Dynamic Traction Control. Suplimentar sunt disponibile dotări opţionale precum Lane Departure Warning, Frontal Collision Warning ce include Pedestrian Warning şi City Collision Mitigation.

(Visited 101 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice