Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW M6 GT3, pregătit să atace circuitele în 2016

BMW M6 GT3, pregătit să atace circuitele în 2016

BMW M6 GT3 va debuta în competiţii din sezonul viitor – iar noul model competiţional GT din avanposturile gamei BMW Customer Racing a fost deja tema principală de discuţie la ediţia 2015 a cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania). Automobilul a fost “invitatul special” în cadrul M Night – deschiderea oficială a celei de-a cincea ediţii M Festival, eveniment dedicat fanilor celei mai puternice litere din lume, care are loc în week-endul cursei. Pilotul oficial BMW Jörg Müller (Germania) s-a aflat la volanul BMW M6 GT3 în momentul în care puternicul automobil sport şi-a făcut o intrare spectaculoasă pe scenă.

“Fără îndoială, BMW M6 Coupé ne-a oferit o bază senzaţională, pe care am putut dezvolta noua maşină”, a spus directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. “Aceasta a făcut ca lucrurile să fie de două ori mai distractive pentru inginerii noştri, care au colaborat îndeaproape cu colegii lor de la BMW M, pentru a transforma automobilul într-unul pentru circuit. Suntem extrem de nerăbdători să ajungem la prima apariţie competiţională a BMW M6 GT3 în 2016. Sunt sigur că va continua să adauge noi capitole în povestea de succes pe care o avem în motorsport.”

Frank van Meel, preşedinte al Consiliului de Administraţie BMW M GmbH, a accentuat şi el paralelele existente între BMW M şi BMW Motorsport, ilustrându-le cu o ştire foarte interesantă. “Prin noul pachet Competition, motoarele modelelor BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabriolet şi BMW M6 Gran Coupé vor dezvolta, în viitor, 600 CP şi 700 Nm. Aceasta permite ca sprintul de la 0 la 100 km/h să fie posibil în doar 3,9 secunde pentru Coupé şi Gran Coupé, respectiv în 4,0 secunde pentru Cabriolet”, a spus van Meel. “Această inovaţie demonstrează potenţialul uriaş al motorului V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo. Şi, fără îndoială, ne face o deosebită plăcere să fructificăm acest potenţial.”

“Nürburgring, BMW M şi BMW Motorsport aparţin fiecare celorlalte”, a spus Müller după ce a prezentat automobilul în faţa audienţei. “Şi îţi oferă un sentiment deosebit de mândrie să poţi aduce pe scenă acest nou produs. În viitor, BMW M6 GT3 va oferi fanilor BMW M numeroase motive de bucurie.”

Clienţii BMW Motorsport de pretutindeni s-au bucurat de o avanpremieră exclusivă a BMW M6 GT3 în cadrul unui eveniment “Closed Room” ce a fost găzduit miercuri de Centrul de Teste BMW M din Nürburg (Germania), pe parcursul căruia au primit informaţii detaliate din partea piloţilor şi a inginerilor. Oaspeţii au fost deosebit de interesaţi de motorul V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo, care este utilizat şi de BMW M6 Coupé şi care a suferit doar modificări minime pentru evoluţiile pe circuite. Sistemul de propulsie high-tech, cu lubrifiere cu carter uscat, generează 500 CP şi un cuplu impresionant de mare. “Categoric, acest lucru ne va uşura depăşirile la ieşirile din virajele lente”, a spus Müller, oferind un punct de vedere al pilotului.

BMW M6 GT3 cântăreşte mai puţin de 1.300 de kilograme. Conceptul de propulsie transaxle, transmisia secvenţială cu şase trepte şi şasiul, care a fost optimizat în tunelul aerodinamic BMW, dau asigurări că BMW Motorsport va concura cu un sportiv autentic în 2016. Fiabilitatea, eficienţa şi uşurinţa în întreţinere ale BMW M6 GT3 au fost şi ele optimizate pentru apariţiile modelului în cursele de anduranţă. Ampatamentul mai lung îmbunătăţeşte semnificativ comportamentul maşinii în comparaţie cu actualul BMW Z4 GT3.

Pentru ca piloții BMW M6 GT3 să beneficieze de protecția maximă posibilă, BMW Motorsport a dezvoltat și a produs propria celulă de securitate conform standardelor FIA, care respectă cele mai noi norme de siguranță. Automobilul dispune de numeroase alte dotări, singurul obiectiv al acestora fiind protejarea pilotului. Acestea includ trapa acoperişului aşa cum este specificat în regulament, prin care casca pilotului poate fi scoasă în caz de necesitate, precum şi scaunul de siguranţă, care a fost şi el dezvoltat de BMW Motorsport şi care este fixat de şasiu.

În timp ce BMW M6 GT3 trebuie să aştepte sezonul 2016 pentru prima sa cursă pe Nordschleife, predecesorul său – BMW Z4 GT3 – a fost în acţiune la categoria SP9 din cadrul celei de-a 43-a ediţii a clasicei de anduranţă ce are loc în regiunea Eifel.

Sursa: BMW

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice