Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW la a 85-a ediţie a Salonului Internaţional Auto de la Geneva

BMW la a 85-a ediţie a Salonului Internaţional Auto de la Geneva

Cu ocazia Salonului Internaţional Auto de la Geneva, care va avea loc în perioada 5-15 martie 2015, BMW va prezenta două premiere mondiale: BMW Seria 2 Gran Tourer, care oferă spaţiu pentru până la şapte persoane, şi noul model compact BMW Seria 1.

Totodată, BMW M4 MotoGP Safety Car demonstrează cum se poate mări puterea motorului prin utilizarea eficientă a unui sistem inovator de injecţie cu apă – care conduce, în acelaşi timp, la scăderea consumului şi a emisiilor sub sarcină maximă.

De asemenea, va fi prezentată şi o serie de servicii suplimentare inovatoare, legate de modelele BMW i, precum şi “myKIDIO”, un nou concept de entertainment în automobil pentru copii.

Mobilitatea viitorului: BMW i lansează servicii suplimentare pentru BMW i3 şi BMW i8 în cadrul programului 360° ELECTRIC

După lansarea cu succes a modelului electric BMW i3 şi a automobilului sport hybrid plug-in BMW i8, BMW i extinde gama sa de servicii ce pun accentul pe fiecare aspect al mobilităţii electrice şi lansează aceste servicii la nivel internaţional. Cu BMW i3 şi BMW i8, BMW i oferă clienţilor nu doar o selecţie de automobile electrice, ci şi produse complementare de anvergură, în cadrul programului 360° ELECTRIC, astfel încât automobilele să fie utilizate pe termen lung. De exemplu, ChargeNow este un serviciu de taxare şi plată care se bucură de o expansiune constantă – datorită adăugării de noi puncte de încărcare rapidă – şi care suportă roaming internaţional. Conducătorii modelelor BMW i, care depinde un loc permanent de parcare cu facilitate de încărcare, vor găsi o soluţie potrivită în ParkNow LongTerm, în timp ce ParkNow – serviciu bazat pe website şi aplicaţie – ajută conducătorii să găsească un loc de parcare atunci când au nevoie, în timp ce se deplasează. ParkNow oferă locuri de parcare în sute de oraşe din America de Nord şi poate filtra rezultatele căutării în funcţie de preţ, distanţă şi disponibilitatea serviciilor precum staţii de încărcare şi spălătorii auto. DriveNow oferă opţiuni de car-sharing pentru peste 390.000 de clienţi înregistraţi în SUA şi Europa, iar o nouă lansare internaţională este pregătită pentru viitorul apropiat. În cele din urmă, proiectele “second-life” din SUA, Germania şi China permit ca acumulatorii litiu-ion de la automobilele BMW i să fie utilizaţi ca dispozitive staţionare de stocare a energiei după încheierea ciclului de viaţă în automobil.

Caracterul exclusivist al automobilului sport hybrid plug-in BMW i8 va fi evidenţiat suplimentar în martie 2015 printr-o gamă extinsă de echipamente standard şi opţiuni noi pentru aspectul interior. Acum, specificaţia standard pentru BMW i8 include programul Pure Impulse Experience, care cuprinde accesul la programe de life-style excluisve în domeniul culturii, designului, călătoriilor şi gastronomiei în conformitate cu abordarea “next premium”, deopotrivă progresivă şi sustenabilă, a mărcii BMW i.

BMW M4 MotoGP Safety Car: sistem inovator de injecţie cu apă pentru un plus de putere

BMW M4 Coupé va fi şi de această dată liderul flotei Safety Car în sezonul 2015 din MotoGP. Prin aceasta, coupé-ul de înaltă performanţă de la BMW M GmbH va fi şi un deschizător de drum pentru tehnologii şi inovaţii datorită sistemului inovator de injecţie cu apă, care a fost conceput să ofere motorului un plus de performanţe.

Această tehnologie de pionierat permite, de asemenea, un nivel excelent al eficienţei, chiar şi sub sarcină maximă, cu beneficii reale în privinţa consumului şi emisiilor. Sistemul de injecţie cu apă subliniază încă o dată anii de experienţă pe care BMW M GmbH i-a acumulat în motorsport şi cunoştinţele vaste în dezvoltarea motoarelor puternice. În acelaşi timp, automobilul oferă imaginea clară a unui automobil M care promite ca foarte curând să impună noi standarde de performanţă, exclusivitate şi personalizare.

Noul BMW Seria 2 Gran Tourer: versatilitate inegalabilă şi spaţiu pentru şapte persoane

BMW Seria 2 Gran Tourer face ca BMW să creeze încă o dată un segment nou de automobile. Caracteristica principală este nivelul impresionant de spaţiu dacă ţinem cont de dimensiunile sale compacte.

Acesta este primul model din segmentul premium al clasei compacte în care sunt şapte locuri, dispuse pe trei rânduri – alături de portbagajul cu dimensiuni generoase şi utilizare variabilă. Toate acestea permit ca BMW Seria 2 Gran Tourer să îndeplinească cerinţele de mobilitate ale familiilor tinere şi oferă – datorită celor cinci motoare turbo nou dezvoltate, cu puteri cuprinse între 85 kW/116 CP şi 141 kW/192 CP, şi pachetului BMW EfficientDynamics – o dinamică sportivă combinată cu o eficienţă remarcabilă şi cele mai mici emisii CO2 din segment

Noua gamă BMW Seria 1: plăcerea condusului unui model compact – eficientă, inovatoare, unică

BMW Seria 1 – gamă vândută în aproape două milioane de automobile până la acest moment – vine cu o imagine mai atractivă, mai sportivă şi mai eficientă sub forma celei mai noi generaţii, completată cu numeroase modificări de design ale părţii frontale şi a celei spate atât la versiunea cu trei uşi, cât şi la cea cu cinci uşi.

Noua gamă de motoare pe benzină şi diesel – din cea mai nouă generaţie -, care dispune de măsuri suplimentare de reducere a consumului şi emisiilor, face ca noul BMW Seria 1 să poată oferi clienţilor surse noi şi eficiente de putere. BMW 116d EfficientDynamics Edition, propulsat de un motor cu trei cilindri ce oferă 85 kW/116 CP, reuşeşte un consum mediu de 3,4 l/100 km şi emisii CO2 de 89 g/km în ciclul de testare EU, ceea ce îl face să fie cel mai eficient model din gama BMW.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice