Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW Group la Targul Electronicelor de Larg Consum (IFA) din Germania

BMW Group la Targul Electronicelor de Larg Consum (IFA) de la Berlin 2014

BMW a fost unul dintre primii constructori auto din lume care a recunoscut importanţa conectivităţii automobilelor şi care a oferit o gamă atractivă de opţiuni “connected car” pentru toţi clienţii BMW. Soluţia de integrare a aplicaţiilor smartphone în automobil, este o referinţă absolută în industrie. La Târgul Internaţional al Produselor Electronice de Larg Consum (IFA), care are loc la Berlin în perioada 5-10 septembrie 2014, BMW va fi primul constructor auto din lume care va expune o soluţie pentru smartwatch de control al funcţiilor automobilului. Această versiune a aplicaţiei BMW i Remote permite ca funcţiile automobilului să fie afişate şi controlate cu ajutorul unui smartwatch Samsung Gear S.

Aplicaţia BMW i Remote pentru Samsung Gear S şi aplicaţia integrată pentru controlul funcţiilor smart home din automobil demonstrează încă o dată capacitatea de soluţii inteligente pe care le oferă BMW ConnectedDrive pentru a ţine pasul cu ritmul alert al inovaţiilor din domeniul “connected car”.

Echipat în viitor cu interfaţa A4A dezvoltată intern

Interfaţa inovatoare A4A dezvoltată de BMW accelerează procesul de integrare în automobil a aplicaţiilor realizate de terţe părţi. Cu această tehnologie, BMW ConnectedDrive are posibilitatea nu doar să reflecte conţinutul smartphone-ului pe bord, ci şi să furnizeze o integrare completă a acestor aplicaţii şi a funcţionalităţii lor în conceptul nativ de control şi afişare al automobilului.

Aceste aplicaţii aprobate de BMW dispun de aceleaşi standarde de operare în condiţii de siguranţă şi confort ca oricare alte funcţii ale automobilului operate prin intermediul controlerului iDrive şi afişate pe display-ul central al automobilului. Aplicaţiile smartphone sunt astfel perfect integrate în automobil. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să instaleze aplicaţia, nu sunt necesare upgrade-uri pentru maşină.

Interfaţa A4A asigură flexibilitate şi compatibilitate de fiecare dată cu noi aplicaţii pentru toate automobilele BMW şi MINI. Singura cerinţă este ca automobilul să fie echipat cu funcţia Apps.

Aplicaţie în dezvoltare: funcţii smart home controlate din BMW i3

Bazată tot pe interfaţa A4A de integrare a aplicaţiilor pentru smartphone este şi aplicaţia Qivicon pentru Apple iOS prezentată la standul Telekom de la IFA. Această aplicaţie permite ca funcţiile smart home să fie controlate dintr-un model BMW i3. Când smartphone-ul şi aplicaţia sunt conectate la automobil, este posibil – printre altele – să se activeze electrocasnicele şi să se controleze temperatura camerei prin utilizarea controlerului iDrive sau să se verifice pe displayul central dacă sunt deschise geamurile sau uşile.

Premieră mondială: funcţiile automobilului integrate în Samsung Gear S

Datorită cardurilor SIM integrate, BMW i3 şi BMW i8 oferă un nivel ridicat de conectivitate între automobil, conducător şi mediul înconjurător. Automobilul şi conducătorul comunică prin intermediul funcţiilor BMW i Remote, care au fost prezentate în premieră la lansarea BMW i3 şi care se bazează pe aplicaţia BMW i Remote. La ediţia 2014 a Salonului Electronicelor de Larg Consum (CES) de la Las Vegas, BMW a prezentat o versiune prototip a smartwatch-ului Samsung Galaxy Gear cu funcţiile BMW i Remote. Acum, în cadrul IFA de la Berlin, BMW prezintă versiunea pregătită pentru clienţi a ceasului inteligent cu serviciile BMW i Remote integrate. Bazată pe noua versiune a aplicaţiei BMW i Remote pentru Android din Google Play Store această soluţie Samsung Gear S va fi disponibilă în curând pentru clienţii finali. Va fi primul smartwatch din lume capabil să afişeze date automobilului în timp real.

Până în prezent, comunicarea informaţiilor între un model BMW i şi un utilizator a fost posibilă în diferite moduri – prin intermediul displayul-ui central din automobil, prin portalul “My BMW ConnectedDrive”, prin aplicaţie pentru smartphone sau apelând un call centre. Acum, Samsung Gear S oferă o modalitate suplimentară de accesare a informaţiilor automobilului. În viitor, smartwatch-urile ar putea duce tendinţa vizualizării serviciilor digitale – o normalitate a vieţii cotidiene – la un nou nivel şi să transforme încă o dată modul în care utilizăm dispozitivele mobile. Samsung Gear S este purtat la mână asemenea unui ceas şi completează inteligent smartphone-ul. Pe smartwatch, utilizatorii pot vedea informaţii importante fără a fi necesară scoaterea smartphone-ului din buzunar, deblocarea ecranului sau introducerea unui cod.

Design clar, operare simplă, acces rapid

Aplicaţia BMW i Remote pentru Gear S a fost dezvoltată pentru a permite acces rapid şi în timp real la cele mai importante informaţii. Când este apăsat afişajul home al smartwatchului, aplicaţia prezintă aceste informaţii pe scurt. Pentru BMW i3, acestea includ ora din zi, autonomia pentru condus în regim electric, nivelul de încărcare a acumulatorului şi, când este la încărcare, timpul estimat până la încărcarea totală. Utilizarea ecranului tactil Gear S pentru accesarea datelor trimise prin aplicaţia BMW i Remote deschide un meniu mai detaliat, care este prezentat în stilul şi în culorile elegante specifice BMW i. Un submeniu suplimentar informează utilizatorul cu privire la starea de moment a automobilului – de exemplu, dacă sunt deschise uşi, geamuri sau portbagajul. De asemenea, este posibilă şi utilizarea Samsung Gear S pentru a activa de la distanţă, anterior călătoriei, încălzirea sau aerul condiţionat. Acesta este un mod important de extindere a autonomiei electrice a automobilului, din moment ce se poate preîncălzi automobilul atunci când se reîncarcă acumulatorul, fără a afecta nivelul de încărcare a bateriei.

Orientare intermodală cu ajutorul smartwatchului

De asemenea, este posibilă utilizarea unui smartwatch pentru accesarea sistemului de navigaţie al automobilului. De exemplu, adresele de contact pot fi salvate şi introduse direct în automobil ca adrese de navigaţie.

Mai mult, smartwatchul susţine sistemul de navigaţie intermodal BMW i. BMW i3 este primul automobil din lume care poate oferi trasee alternative cu mijloace de transport în comun. Traseul cu autobuzul sau metroul este planificat în automobil şi apoi transferat pe telefonul mobil şi pe smartwatch. Acesta poate include, alături de indicaţii de orientare, şi programul mijloacelor de transport, atunci când infrastructura o permite.

Totodată, Samsung Gear S permite utilizatorilor să primească indicaţii de orientare de la poziţia actuală până unde este parcat automobilul.

Aplicaţia n-tv: ştiri şi prezentatorul perfect la bord

Canalul de ştiri n-tv este una dintre cele mai importante surse de informaţii de pe piaţa germană. Acesta oferă ştiri din politică, afaceri şi sport, alături de secţiunile Panorama şi Technology, un flux dedicat fotbalului, unul pentru Formula 1 şi informaţii meteo. Cele mai noi ştiri bursiere reprezintă o altă particularitate a canalului n-tv. Ca serviciu special, aplicaţia pentru smartphone n-tv, care este disponibilă gratuit în Apple iTunes Store, oferă fişiere audio cu informaţii citite de un prezentator profesionist.

Asemenea tuturor aplicaţiilor pentru smartphone disponibile pentru utilizare într-un BMW, aplicaţia n-tv urmează să fie disponibilă pe App Store şi pote fi utilizată în orice automobil care are funcţia Apps instalată.

Sursa: BMW Group

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice