Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW Group a produs 10 milioane BMW Seria 3 Sedan

BMW Group a produs 10 milioane BMW Seria 3 Sedan

O poveste de succes începe in 1970, dezvoltatorii BMW Group au început activitatea la o nouă gamă de modele care ulterior avea să devină cel mai de succes BMW. Până în prezent, fiecare nouă generaţie BMW Seria 3 a îndeplinit în mod constant aceleaşi cerinţe, combinând versatilitatea cotidiană cu designul contemporan şi experienţa condusului sportiv. După cinci ani de dezvoltare, producţia acestui bestseller internaţional a fost începută în iunie 1975. După doar câţiva ani, primele variante au fost şi ele adăugate în gamă. Cu fiecare generaţie nouă, BMW Seria 3 a fost lider şi s-a impus ca un avangardist al clasei sale.

Modelul BMW Seria 3 Sedan cu numărul 10 milioane a părăsit linia de producţie la uzina BMW Group din München. Automobilul aniversar este cel mai recent reper din cei 40 de ani de istorie de succes a gamei BMW Seria 3. Până în prezent, BMW Group a produs peste 14 milioane de automobile din această gamă, mai mult de jumătate dintre acestea fiind BMW Seria 3 Sedan. Producţia noului BMW Seria 3 Sedan a fost lansată recent, în luna iulie a acestui an. Automobilul-reper 10 milioane este un model BMW 320d în nuanţă Imperial Blue.

Hermann Bohrer, directorul uzinei BMW Group din München, a comentat: “Povestea de succes a gamei BMW Seria 3 a început aici, la uzina din München, iar acum a atins un punct culminant foarte special. Faptul că acest automobil-reper a fost produs la uzina noastră este o onoare deosebită pentru noi şi mă face să fiu foarte mândru de echipa mea”.

Fiind singura facilitate care a produs toate cele şase generaţii BMW Seria 3, uzina BMW Group din München este privită drept lider al tuturor celorlalte facilităţi care produc această gamă de modele. Pentru a îndeplini numeroasele cerinţe ale diferitelor generaţii, uzina a trebuit să facă faţă noilor provocări apărute de fiecare dată. Modernizarea constantă şi îmbunătăţirea sistemelor de producţie au însemnat că, în prezent, clienţii dispun de o multitudine de variante de model şi de opţiuni de echipamente şi îşi pot personaliza automobilele aproape integral în funcţie de preferinţele lor.

În prezent, uzina BMW Group din München produce 1.000 de automobile pe zi, jumătate dintre acestea fiind BMW Seria 3. Pentru a face faţă cererii ridicate, această gamă de modele este produsă şi la uzinele din Regensburg (Germania), Rosslyn (Africa de Sud) şi Tiexi (China).

Sursa: BMW Romania

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice