Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW a produs la Leipzig automobilul 1.500.000

BMW a produs la Leipzig automobilul 1.500.000

De pe linia de asamblare a uzinei BMW din Leipzig a ieşit automobilul BMW cu numărul 1,5 milioane, un model BMW Seria 2 Active Tourer de culoare Alpine White. Dr. Milan Nedeljkovic, directorul uzinei BMW din Leipzig, s-a declarat onorat de această performanţă a angajaţilor. “Sunt foarte mândru de echipa noastră. După aproape zece ani de la deschiderea fabricii ne putem lăuda cu producţia a 1,5 milioane de automobile. Suntem bine poziţionaţi şi pentru ca va fi în viitor, astfel încât, împreună cu angajaţii noştri, să continuăm povestea de succes a uzinei din Leipzig.”

Automobilul aniversare a fost livrat unui client din landul Baden-Württemberg. De la începutul lunii iulie, BMW Seria 2 Active Tourer este produs exclusiv la uzina BMW din Leipzig pentru piaţa mondială. La finalul lunii septembrie, noul model şi-a făcut debutul oficial pe piaţa din Europa.

Per total, volumul zilnic de producţie a uzinei din Leipzig este de aproximativ 750 de automobile. Pe lângă BMW Seria 2 Active Tourer, tot aici sunt fabricate BMW Seria 2 Coupé, BMW X1 şi versiunea cu cinci uşi a modelului BMW Seria 1. În septembrie 2013 a început şi producţie automobilului electric BMW i3. În mai 2014 a urmat producţia de serie pentru BMW i8, un automobil sport cu propulsie hybrid plug-in. Jens Kohler, preşedintele Consiliului Angajaţilor din Leipzig, a apreciat în mod special perspectivele foarte bune ale uzinei: “Mă bucur că datorită numărului tot mai mare de angajaţi uzina din Leipzig poate produce automobile de avangardă”.

Uzina BMW din Leipzig se numără printre fabricile cele mai moderne şi cu cea mai bună dezvoltare durabilă din lume. De la începutul producţiei de serie în martie 2005, BMW Group a investit peste două miliarde de euro în uzină. Per total, în ultimii trei ani au fost angajaţi peste 1.400 de persoane. Astfel, totalul angajaţilor BMW depăşeşte plafonul de 4.000 de oameni.

Uzina BMW Leipzig

Uzina BMW din Leipzig este una dintre cele mai moderne şi mai sustenabile din lume. În martie 2005 a început producţia de serie. În prezent, de pe linia de asamblare ies aproximativ 750 de automobile pe zi, din gamele BMW X1, BMW Seria 1 (versiune cu cinci uşi), BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Active Tourer. În plus, din septembrie 2013 a început producţia BMW i3, iar din mai 2014 cea pentru BMW i8 – două automobile de avangardă, cu sisteme de propulsie alternativă şi caroserii din construcţii ultrauşoare inovatoare. Până acum, compania a investit aproximativ 400 de milioane de euro în extinderea uzinei din Leipzig şi a creat aproximativ 800 de locuri de muncă. În total, uzina BMW din Leipzig a angajat peste 1.400 de persoane. Numărul total al angajaţilor BMW este de peste 4.000 de oameni.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice