Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Bentley Bentayga s-a lansat si costa incepand de la 208.500 de euro

Bentley Bentayga s-a lansat si costa incepand de la 208.500 de euro

Productorul auto britanic Bentley, deţinut în prezent de Volkswagen, a pus în vânzare modelul SUV Bentayga, care a fost prezentat drept cel mai luxos şi mai rapid din lume.

Salonul Auto de la Frankfurt, în Germania, în luna septembrie a anului trecut, a fost pus în vânzare de anul acesta în Europa, urmând pieţele din Orientul Mijlociu, China şi SUA.

Preţurile anunţate încep de la 229.100 de dolari fără TVA, în SUA, 160.200 de lire sterline cu TVA în Marea Britanie şi 208.500 de euro în Germania. Bolidul are un motor twin-turbo cu 12 cilindri, de 6 litri, care dezvoltă 600 de cai putere şi atinge 100 km/h, cu start de pe loc, în doar patru secunde. Interesant este că jumătate din capacitatea cilindrică poate fi oprită pentru a face economie.

SUV-ul, botezat Bentayga după numele unui vârf muntos din Insulele Canare, poate ajunge la 301 km/h dacă rulează pe o autostradă fără limită de viteză, cum se găsesc în Germania. Pe viitor, modelul va beneficia şi de motoare V8 pe motorină sau hibrid (din 2018), care vor folosi o cutie de viteze automată cu opt trepte. Reprezentanţii Bentley au precizat că este în plan şi producerea unei versiuni electrice.

Reprezentanţii Bentley nu s-au sfiit să-şi laude maşina opulentă şi la interior, cu detalii realizate manual din piele de cea mai bună calitate, elegant definită de inserţiile din lemn şi metal. În dotările standard intră un plafon panoramic din sticlă, dar şi un scaun suplimentar, care poate fi acţionat din portbagaj. Include, de asemenea, frigider, zonă de depozitare, tacâmuri, veselă din porţelan şi pahare de cristal. Opţional, clienţii pot achiziţiona un ceas de bord Breintling Mulliner Turbillon, încrustat cu opt diamante, care va ridica preţul maşinii cu încă 150.000 de euro. Bentayga dispune de două vitezometre de tip analog cu cadran mare, ecran digital multifuncţional şi un ecran transparent afişat pe parbriz, la nivelul ochilor şoferului, pe care sunt afişate informaţii importante.

Transmisia ZF automată, cu opt trepte de viteză, împarte puterea celor patru roţi prin sistemul de tracţiune integrală. De asemenea, are patru moduri de condus, Sport, Bentley, Comfort şi Personal, în timp ce sistemul de suspensie penumatică este destinat asigurării unei dinamici şi unui confort deosebite în timpul condusului. Nu putea să lipsească sistemul ACC, de control adaptiv a vitezei de croazieră, care are rolul de a asista şoferul ca să păstreze o distanţă constantă faţă de vehiculele din faţă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum.

Sursa

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice