Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Aur pentru un campion mondial: la Portimão, modelul BMW Z4 GT3 al lui Alessandro Zanardi va avea un design special

Aur pentru un campion mondial: la Portimão, modelul BMW Z4 GT3 al lui Alessandro Zanardi va avea un design special

Când Alessandro Zanardi (Italia) a sosit la “Autodromo Internacional do Algarve”, din apropiere de Portimão (Portugalia), BMW Motorsport şi ROAL Motorsport l-au primit cu o surpriză deosebită: un design auriu special pentru modelul BMW Z4 GT3.

Modelul face referire la succesele obţinute de Zanardi în probele de hand-bike din cadrul Campionatelor Mondiale de paraciclism, ce s-au desfăşurat sub egida UCI la Greenville (SUA).

Pilotul oficial BMW a câştigat două titluri mondiale (la contratimp şi cu echipa de ştafetă) şi o medalie de argint (fond pe şosea).

Designul maşinii include o culoare aurie pe acoperiş şi capotă, pe uşi sunt fotografii stilizate ale lui Zanardi pilotând hand-cycle şi timpii cu care a obţinut medaliile.

Italianul va pilota modelul BMW Z4 GT3 cu acest design în cadrul week-endului de cursă (5-7 septembrie) care va reprezenta cea de-a cincea etapă a sezonului 2014 din Blancpain Sprint Series.

“Sunt foarte impresionat de ceea ce au făcut toţi băieţii şi cei de la München, de la BMW Motorsport, pentru mine. Am rămas fără cuvinte, ceea ce este neobişnuit pentru Alex Zanardi. Sunt foarte impresionat pentru că acesta este un gest deosebit. Acum abia aştept să urc în cockpitul BMW Z4 GT3 şi să rulez cu el pe circuit”, a spus Zanardi după ce echipa i-a prezentat designul special al maşinii. Apoi a adăugat cu vădită emoţie în privire: “Va trebui să pilotez cu mare atenţie în acest week-end pentru că nu vreau să stric această frumuseţe”.

Sursa.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice