Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


100.000 de comenzi primite pentru Opel Insignia

100.000 de comenzi primite pentru noul model vârf de lance, Opel Insignia

La mai puțin de un an de la începerea vânzărilor, Opel a primit deja peste 100.000 de comenzi din toată Europa pentru noul Insignia. Fabricat în Germania, la uzina din Rüsselsheim, noul vârf de lance, Insignia este disponibil în trei versiuni de caroserie: cinci uși – Grand Sport, station wagon – Sports Tourer și Country Tourer.

Noul Insignia este propulsat de o gamă de motoare diesel și pe benzină cu patru cilindri, supraalimentate, având o cilindree între 1,6 și 2,0 litri, în combinație cu transmisiile manuală cu șase trepte sau automată cu șase și opt trepte. Cele mai puternice motoare diesel și pe benzină pot fi echipate și cu sistemul inovator de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului.

Noul Insignia este apreciat atât de clienţii particulari, cât și de cei care deţin flote auto: de curând a primit premiul „Company Car Today CCT100” (Company Car Today) în Marea Britanie. Cumpărătorii beneficiază de numeroase tehnologii de ultimă generație, cum ar fi tempomatul adaptiv (care adaptează în mod automat viteza selectată pentru a respecta distanţa de urmărire a autovehiculului din față), sistemul de iluminare IntelliLux LED matrix (adaptează iluminarea automat la orice situație din trafic) și scaunele ergonomice certificate de asociația de specialiști în domeniul sănătății spatelui Aktion Gesunder Rücken e.V. Un alt atu al modelului este costul de întreținere, unul moderat comparativ cu cel al rivalilor săi din segmentele cu vânzări de masă și premium.

Nouă din zece autovehicule Insignia comandate până acum sunt echipate opțional cu cel mai performant sistem de infotainment, Navi 900 IntelliLink. Sistemul de navigație integrat este prevăzut cu un ecran tactil color capacitiv de 8″. Navi 900 IntelliLink este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, aducând astfel conținutul smartphone-urilor la bordul autovehiculului. Dacă este instalat la bord sistemul OnStar, smartphone-urile pot fi conectate și la hotspot-ul Wi-Fi 4G/LTE[1] puternic al autovehiculului – de exemplu, pentru streaming audio online perfect.

Popularitatea pe piață a noului Insignia este egalată de succesul său în mass-media internațională. Noul vârf de lance al mărcii Opel a câștigat premii importante oferite de publicații prestigioase, cum ar fi „Volanul de aur” 2017 în Polonia (Auto Swiat) și Slovenia (Auto Bild), precum și „Cel mai bun autovehicul al anului 2017” (Fleet Cars & Vans, Fleet Auto Premium) în Polonia și „Fleet News of the Year” (FLEET Magazine) în Republica Cehă.

De asemenea, noul Insignia și-a dovedit valoarea în competiția dură din cadrul testelor comparative efectuate de revistele auto europene. Până în acest moment, modelul Insignia a câștigat 23 din 40 de teste comparative: patru victorii în Germania (Autostraßenverkehr, pe 26 iulie și 20 septembrie, Auto Zeitung, pe 26 iulie, Auto Bild , pe 4 august); trei victorii în Olanda (AutoWeek, 29/17 și online, 21 iulie, AutoVisie , 6 iulie) și Republica Cehă (auto.cz , 29 septembrie, AutoTIP, 2 octombrie, auto motor und sport, 17 octombrie; două în Portugalia (Auto Hoje, 24 august, Auto Foco, 21 decembrie), Belgia (Le Moniteur Automobile, 27 noiembrie, AutoWereld , 1 decembrie), Polonia (Auto Świat, 10 și 17 iulie), Suedia (Teknikens Värld, 27 august, Vi Bilägare, ianuarie 2018) și în Marea Britanie (What Car?, 4 august, Auto Express, 17 ianuarie 2018), plus câte una în Franța (caradisiac.com), Slovacia (auto motor und sport, 10 octombrie) și Norvegia (Motor, 4 noiembrie).

Sursa: Opel Europe

(Visited 9 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice