Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Veyron Ettore Bugatti – cel mai valoros Veyron din colecţia “Bugatti Legends”

Veyron Ettore Bugatti – cel mai valoros Veyron din colecţia “Bugatti Legends”

Bugatti a lansat ultimul şi cel mai valoros Veyron din colecţia “Bugatti Legends” – Veyron Ettore Bugatti

Supercarul aflat sub pavilionul grupului Volkswagen va fi prezentat în premieră publicului în cadrul evenimentului Monterey Car Week (11-17 august, California), ca mai apoi să fie expus alături de celelalte cinci versiuni din colecţia “Bugatti Legends” la Pebble Beach Concours d’Elegance, desfăşurat pe 17 august afirma Adevarul.

Veyron Ettore Bugatti, dedicat fondatorului acestui brand, este puternic influenţat de modelul Type 41 Royale, cel mai puternic şi luxos automobil al vremurilor sale. Acesta a fost construit în anul 1932, folosind şasiul cu numărul 41111 şi conform documentelor acelor timpuri, era stilizat în două culori, după modelul “yin-yang”.

Ajuns la final de carieră, modelul Veyron îşi va prezenta în decursul săptămânii viitoare cea mai de preţ variantă, cea dedicată fondatorului Ettore Bugatti. Aceasta este cea de-a şasea şi în acelaşi timp ultima dintr-o colecţie impresionantă, denumită “Bugatti Legends”.

Interiorul a fost şi el atent construit, în premieră pentru Veyron fiind alese două tipuri de piele. Astfel, în timp ce cabina va avea o suprafaţă din piele atent selecţionată, zonele care vin cel mai des în contact cu mâinile beneficiază de poate cea mai fină piele disponibilă în acest moment.

Din punct de vedere tehnic, Veyron Ettore Bugatti rămâne un Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse care produce 1.200 CP şi 1.500 Nm dintr-un propulsor W16 de 8 litri. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 2.6 secunde, iar viteza de top declarată este de 408.84 km/h (realizată fără acoperiş, ceea ce-l transformă în cel mai rapid roadster). Preţul pentru un Veyron Ettore Bugatti este pe măsura calităţii şi a performanţelor oferite, 2.35 milioane de euro. Trei astfel de automobile vor fi produse, cel mai probabil două fiind oferite clienţilor mărcii, în timp ce unul va rămâne în colecţia privată a constructorului.

(Visited 22 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice