Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noile modele Range Rover Sport si Range Rover Sport SVR

Noile modele Range Rover Sport si Range Rover Sport SVR

Noul Range Rover Sport, prezentat în premieră mondială pe străzile New York-ului, reprezintă reuşita supremă în categoria SUV-urilor sport premium. Este fără echivoc cel mai rapid, agil si fiabil Land Rover construit vreodată. Decorul din Manhattan s-a dovedit alegerea perfectă pentru premiera mondială, Range Rover Sport inregistrând cele mai bune vânzări în SUA, în comparaţie cu orice altă piaţă din lume, iar New York fiind oraşul în care modelul s-a vândut cel mai bine.

Dezvoltat simultan cu apreciatul model All-New Range Rover, Noul Range Rover Sport oferă cea mai bună dinamică on-road de până acum, aceasta fiind dublată de o capacitate de adaptare la toate tipurile de teren, la cele mai înalte standarde. Noul model oferă clienţilor nu doar un exterior mai robust şi mai puternic, ci şi un interior mai luxos şi mai flexibil, fiind prevăzut cu opţiunea de suplimentare a scaunelor, 5+2.

Suspensia din aluminiu şi elementele tehnologice inovatoare ale şasiului fac ca noua arhitectură a modelului Range Rover Sport să fie mai uşoară cu până la 420 Kg. Acest lucru modifică dinamica vehiculului, permiţându-i să îmbine cu succes o manevrabilitate excelentă cu un confort excepţional, oferind un mix unic de lux şi dinamism şi o experienţă de condus completă, reducând, în acelaşi timp, emisiile de CO2 la 194g/Km.

Înaintea evenimentului de lansare internaţionala, din cadrul Salonului Auto de la New York, Directorul Global Land Rover, John Edwards, declara: “Noul Range Rover Sport este vehiculul conceput şi proiectat fără niciun compromis. Păstrând la baza capabilitatea Land Rover, este unul dintre vehiculele cele mai orientate către mersul pe şosea produse de noi, păstrându-şi nealterată capacitatea de adaptare la orice tip de teren. Este un vehicul proiectat pentru a fi condus. Am adus experienţa de a conduce, manevrabilitatea şi agilitatea la un alt nivel, astfel încât Land Rover să ofere combinaţia perfectă între caracterul sportiv şi capabilitate, versatilitate şi lux, la cele mai înalte standarde.”

Construind pe succesul varfului de lance al gamei – Noul Range Rover – cel mai recent model Range Rover Sport este dotat, de asemenea, cu o gamă generoasă de noi tehnologii, care contribuie la transformarea performanţei, rafinamentului şi a capabilităţilor sale”, adaugă Edwards.

Cu ocazia lansării, clienţii Noului Range Rover Sport vor putea alege între patru tipuri de motorizări: două motorizări supraalimentate, pe bază de benzină (V8, 5.0l, 510CP şi noul V6 3.0l, 340CP) şi două motorizări diesel (TDV6, 3.0l 258CP si SDV6, 292CP). Opţiunile de motorizări se vor diversifica în a doua parte a anului 2013, prin introducerea unei versiuni diesel extrem de performante, SDV8 4.4l, 339CP. În plus, un motor diesel hybrid, inovator şi extrem de eficient, va fi disponibil începând cu anul 2014.

Prototipul SVR de inalta performanta al Range Rover Sport, prezentat in cadrul Goodwood Festival of Speed

Range Rover Sport SVR at Goodwood Festival of Speed

Cel mai puternic şi mai rapid Land Rover de producţie şi-a făcut debutul în cadrul Goodwood Festival of Speed, organizat în perioada 27-29 Iunie. Modelul Range Rover Sport SVR va fi primul care va purta noua emblemă SVR, emblemă ce va decora toate modelele viitoare de înaltă performanţă.

Modelul SVR se află în proces de dezvoltare, urmând a fi disponibil spre vânzare în anul 2015. Detalii privind transmisia noului model nu sunt încă dezvăluite, însă publicul se poate aştepta la un sunet al motorului menit să susţină viteza sa impresionantă. Datele de performanţă pentru SVR vor duce la un nou nivel statutul modelului Range Rover Sport, recunoscut drept cel mai rapid, agil şi dinamic Land Rover construit vreodată.

Range Rover Sport SVR – conceput, proiectat şi construit în Marea Britanie de către echipa Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations – amplifică integritatea ingineriei şi atenţia la detalii, caracteristici specifice mărcii Land Rover.

Toate modelele SVR ce urmează a fi construite, vor trebui să corespundă unor criterii foarte exigente pentru a purta această emblemă, şi vor fi văndute, împreună cu restul gamei Land Rover, prin intermediul reţelei de dealeri autorizaţi.

Land Rover a redefinit segmentul SUV-urilor de înaltă performanţă odată cu lansarea primului model Range Rover Sport din 2005, care a combinat cu succes performanţa sport cu aptitudinile fără compromis, pe toate tipurile de teren. Aceast rezultat este validat şi de cifra totală de 500,000 de unităţi produse până în prezent.

(Visited 45 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice