Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul model Hyundai Grand Santa Fe este disponibil în reţeaua Ţiriac Auto

Noul model Hyundai Grand Santa Fe este disponibil în reţeaua Ţiriac Auto

Noul model Hyundai Grand Santa Fe – SUV-ul din segmentul E al mărcii, cu ampatament extins – este disponibil începând cu data curentă, în reţeaua Ţiriac Auto. Stocul special de lansare, cu nivel de echipare Luxury, beneficiază de tehnologie şi dotări premium, fiind disponibil în configuraţia cu şsapte locuri.

Alăturându-se generaţiei Santa Fe, noul model demonstrează încă o dată competenţa şi performanţa Hyundai în materie de SUV-uri. În scopul de a întâmpina cerinţele regionale pentru o versiune de caroserie extinsă, Grand Santa Fe a fost dezvoltat în paralel cu modelul de bază, încă din stadiile incipiente.

Această abordare a permis ca designul atrăgător, având la bază conceptul “Storm Edge”, să fie aplicat ambelor modele.

Lansat pentru prima dată pe continentul american, Grand Santa Fe beneficiază de o variantă dedicată pentru piaţa din Europa, dinamica şi manevrabilitatea fiind ajustate pentru a oferi o experienţă rafinată, la nivelul clienţilor europeni.

Noul model se diferenţiază de actuala generaţie Santa Fe în materie de design, printr-o grilă reconstruită, proiectoare de ceaţă şi bara de protecţie faţă, dar şi prin remodelarea completă a părţii din spate. La capitolul dimensiuni, Grand Santa Fe este mai înalt (+ 10 mm), mai lat (+ 5 mm) şi mai lung (+ 225 mm), având la bază un ampatament extins (+100 mm) şi beneficiază de un spaţiu de depozitare de 607 litri – cel mai mare din clasă. Grand Santa Fe dispune de jante din aliaj speciale, de 18 şi respectiv 19 inch.

Modelul oferă o motorizare unică, adaptată dimensiunilor sale – propulsorul de înaltă putere compatibil Euro 5 diesel 2.2 litri ‘R’ VGT.

Acesta este asistat de o transmisie automată cu şase trepte, livrând 197 CP şi dezvoltând un cuplu maxim de 436 Nm/ 1800 – 2500 rpm.

Grand Santa Fe se numără printre modelele care beneficiază de cele mai avansate opţuni ale segmentului, seria de lasare disponibilă pe piaţa locală incluzând dotări de top, precum: şapte airbaguri standard (airbag-uri şofer, pasager faţă, laterale, tip cortină şi genunchi şofer), sisteme de siguranţă activă şi pasivă precum ABS, EBD, TCS, ESP şi BAS (Brake Assist System), sistem de management al direcţiei, asistenţă la urcarea şi coborârea pantelor, posibilitate de blocare diferenţial central, direcţie servoasistată electric cu trei moduri de funcţionare (normal, confort şi sport), faruri Xenon cu sistem de spălare, oglinzi exterioare acţionate electric, încălzite, în culoarea caroseriei, cu lumină de întâlnire şi semnalizare încorporată, climatizare automată cu dublă zonă de acţiune, Keyless Start System cu buton de pornire/oprire, pilot automat, scaune faţă şi spate (rândul al doilea) încălzite, senzori de parcare, tapiţerie din piele, plafon panoramic cu deschidere parţială, sistem de navigaţie, bluetooth cu recunoaştere vocală, display cameră video spate şi multe altele.

O atenţie deosebită a fost acordată confortului pasagerilor. În acest sens, al doilea rând de scaune dispune de sistem de ventilaţie, cotieră şi suport pentru pahare, în timp ce utilizatorii celui de-al treilea rând de scaune au posibilitatea de a seta temperatura dorită, prin intermediul unui sistem independent.

Preţul aferent seriei de lansare Grand Santa Fe este disponibil la cerere, în reţeaua Ţiriac Auto.

Vezi galeria photo cu noul model Hyundai Grand Santa Fe


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice