Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ford Focus ST va primi un facelift începând cu Festivalul Goodwood

Noul Ford Focus ST va primi un facelift începând cu Festivalul Vitezei de la Goodwood

Încercând să reducă avansul pe care nemţii de la Volkswagen l-au luat cu versiunea GTD a Golf-ului, americanii de la Ford au pregătit o motorizare diesel şi au aplicat facelift-ul de pe Focus şi versiunii sportive a line-up-ului, Focus ST.

Cel mai sportiv hatchback din gama Focus va primi mult-aşteptatul facelift începând cu legendarul eveniment britanic şi anunţă încă o noutate, în premieră pentru acest model: motorizarea diesel.

Prea multe informaţii despre modificările aduse acestui model încă nu sunt cunoscute, însă toată lumea se aşteaptă ca facelift-ul să fie foarte apropiat de cel aplicat maşinii standard. De cealaltă parte, viitorul motor diesel de sub capotă a reuşit să adune un capital serios de curiozitate în dreptul noului Focus ST. Întrucât actuala gamă Focus pune la dispoziţie un 2.0 CDTi de 163 CP, experţii spun că ST-ul va livra aproximativ 190-200 CP din acelaşi motor.

Pentru ca spectacolul să fie complet, noul Focus ST va fi condus pe circuitul de la Goodwood de fostul Stig al britanicilor de la Top Gear, Ben Collins. Nici fanii mediilor digitale nu au fost ignoraţi, acest model fiind lansat simultan şi pe consolele Sony cu jocul Gran Turismo 6 instalat.


Sursa: Adevarul.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice