Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Monthly Archives: iunie 2014

Noul Volkswagen Polo are pretul 10.970 euro TVA inclus

Noul Volkswagen Polo Noul Polo beneficiaza de o baza avansata de tehnologii destinate confortului si sigurantei: faruri cu tehnologie LED (in echiparea optionala), detector de oboseala (standard pentru Highline), sistem Multicollision Brake in dotarea standard, servodirectie electromecanica, suspensie Sport Select, Front Assist cu franare de urgenta si Adaptive Cruise Control....
Read more

Audi R8 in drive test in Brasov, Poiana Brasov



Audi R8 in drive test in Brasov, Poiana Brasov

Va invitam sa va delectati cu un drive test Audi R8 in Brasov si imprejurimi.

Fiind prima maşină Audi cu motor amplasat central, R8 combină experienţa câştigată de Audi în numeroasele curse din motor-sport, cu un design de excepţie.

Designul este influentat de grila vopsita in culoare neagra, de extensia din carbon a spoilerului fata, de luminile LED pentru toate blocurile optice, de prizele de aer laterale din fibra de carbon si de noile carcase ale oglinzilor laterale.

Nu lipsesc nici logo-urile speciale, eleronul din fibra de carbon, tevile de evacuare inglobate in spoilerul posterior, stopurile pe fundal negru si nici jantele de 19 inch din aliaj.

1,9 m lăţime, 4,43 m lungime şi 1,23 m înălţime – acestea sunt proporţiile unei adevărate maşini sportive. Ampatamentul de 2,65 m oferă spaţiul pentru cabina foarte confortabilă, iar propulsorul montat longitudinal în spatele ei. În spatele uşilor, deflectoarele de aer de mari dimensiuni asigură răcirea motorului V8.

Propulsorul de 4,2 litri, cu 8 cilindri şi injecţie directă de benzină, dezvoltă 420 CP. Cuplul de 317 Nm este obţinut la turaţii de 4.500 – 6.000 rpm. Şi nu mai puţin de 90% din acest cuplu este menţinut constant pe o mare plajă de turaţii: de la 3.500 până 7.600 rpm.

Drept rezultat al acestor calităţi, propulsorul cu 8 cilindri asigură performanţele optime în orice situaţii. Acceleraţia de la 0-100 km/h este de 4,6 secunde, viteza maximă fiind de 297 km/h.

Inginerii din Ingolstadt s-au preocupat si de resursele oferite de propulsorul V10 de 5.2 litri, care a fost modificat pentru a livra un total de 560 de cai putere. Cuplul motor a crescut si el cu 10 Nm, pana la 540 de Nm si este disponibil de la 6500 de rotatii.

Motorul cu 10 cilindri şi o cilindree de 5,2 litri dezvoltă o putere de 386 kW (525 CP) şi un cuplu maxim de 530 Nm, asigurând performanţe dinamice impresionante. Datorită tehnologiilor de ultima generaţie Audi, precum sistemul de tracţiune integrală quattro, caroseria uşoară din aluminiu, farurile construite integral cu tehnologie LED şi designul impresionant, Audi R8 V10 5.2 FSI quattro ocupă întotdeauna primul loc în faţa concurenţei.

Pentru a se putea ridica la nivelul celor mai pretentiosi clienti, R8 a fost supus unui proces intens de reducere a masei, rezultatul fiind 100 de kilograme in minus.

Apasati Play pentru a vedea un drive test cu un Audi R8 in Brasov si Poiana Brasov.


Editorialul este realizat de Cristi Preda si Alex Rusu. Sursa: YouTube

Dacia celebreaza 10 ani de Logan cu o ediţie limitată concepută special pentru Romania



Dacia celebreaza 10 ani de Logan cu o ediţie limitată concepută special pentru Romania

Dacia aniversează 10 ani de Logan cu o ediţie limitată concepută special pentru România

Au trecut 10 ani din iunie 2004, când Preşedintele Director General al Grupului Renault de la acea vreme, Louis Schweitzer, prezenta în faţa a 500 de reprezentanţi ai presei internaţionale, reuniţi la Technocentre, modelul Logan. În tot acest timp, berlina construită la Piteşti a devenit un etalon internaţional şi un obiect de studiu pentru concurenţă, precum şi principalul vector de imagine al unui segment “low-cost” care a crescut exponenţial chiar şi în timpul crizei economice.

Dacia Logan, principalul vector de imagine al segmentului compact low-cost şi modelul care a readus Dacia la un nivel extrem de ridicat, devenind un etalon al industriei auto europene, a sărbătorit 10 ani de existenţă prin lansarea unei ediţii limitate, disponbilă exclusiv pe piaţa autohtonă

Excelentul raport calitate preţ a pus chei de Logan în mâinile a 1.400.000 de clienţi din 42 de ţări ale lumii, din Nordul Europei, până în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, fără a uita Oceania şi America Centrală şi de Sud.

Cu ocazia aniversării, inginerii Dacia au pregătit o serie limitată denumită sugestiv „LOGAN 10 ANI”, dezvoltată pe baza nivelului de echipare Lauréate. Aceasta se prezintă publicului cu evoluţii exterioare atractive, dintre care putem enumera proiectoarele faţa dublu optice, sistemul de semnalizare pe oglinzile retrovizoare, protecţii laterale de culoare neagră pentru portiere, o mască de culoare roşu închis pentru blocurile optice spate, o baghetă de decor de culoare neagră pentru bara de protecţie spate, precum şi jante din oţel, de 16 inci.

Interiorul beneficiază de o tapiţerie şi o ambianţă nouă, precum şi de o planşă de bord complet schimbată, dominată de consola centrală care încorporează un echipament prezent în premieră pe marca Dacia şi dedicat exclusiv clienţilor din România, respectiv aerul condiţionat cu reglare automată.

Clienţii se vor bucura şi de alte schimbări interioare în materie de design şi echipamente, dintre care amintim consola centrală « Noir Brillant », gurile de aerisire centrale dreptunghiulare cu contur crom satinat, spaţiu de depozitare închis in partea superioara a planşei de bord, geamurile electrice faţă cu impuls pe partea şoferului (comenzile sunt acum pe portierele uşilor din faţă), geamurile electrice spate (comenzi pe portierele uşilor din spate dar şi pe consola centrala).

Opţional, clienţii pot achiziţiona sistemul Medianav cu harta Europei, regulatorul cu limitator viteză (cruise control) şi volanul îmbrăcat în piele.

Seria limitată „LOGAN 10 ANI” va fi echipată cu două tipuri de motorizări: unul pe benzină (1.2 16V 75 CP) şi un altul pe motorină (1.5 dCi 75 CP). Din punct de vedere al preţurilor, acestea sunt de 9.400 Euro (TVA inclus) în cazul motorizării pe benzină şi de 11.300 Euro (TVA inclus) pentru motorizarea diesel.

Galerie photo


Sursa, citeste mai departe.

Audi, file de istorie – Documentar



Audi, file de istorie – Documentar

De unde provine sigla Audi si ce inseamna cele patru cercuri din sigla Audi ? Semnul Audi – cele ‘Patru cercuri’ – simboliza in 1932 fuziunea celor patru contructori de automobile Audi, DKW, Horch si Wanderer. In 1969 Auto Union GmbH a fuzionat mai departe cu NSU Motorenwerke AG. O privire de ansamblu asupra radacinilor Audi AG:

Horch

La sfarsitul secolului 19 deja existau in Germania cateva firme ce construiau automobile. Una dintre ele se numea August Horch & Cie, si fusese fondata pe 14 noiembrie 1899 in Köln. August Horch a fost pionierul tehnicii de constructie a autovehiculelor. Inainte de a porni aceasta actiune pe cont propriu, el a condus timp de trei ani constructia de automobile la Karl Benz in Mannheim. In 1904, August Horch a deschis propria sa intreprindere langa Zwickau si a afisat-o la bursa de valori. Deja in 1909, August Horch a parasit compania. De aici, a fost preluata si introdusa in notiunea Audi.

Audi

Horch si-a pierdut dreptul legal de a folosi numele companiei pe care a fondat-o in data de 16 iulie 1909 in Zwickau. A dat numele companiei sale Audiwerke GmbH, inlocuind cuvantul german „horch! ” cu latinescul audi care inseamna exact acelasi lucru. Numele acesta nou a fost dat efectiv in 25 aprilie 1910.

Wanderer

Ambii mecanici Johann Baptist Winklhofer si Richard Adolf Jaenicke au deschis din 1885 un atelier de reparatii pentru biciclete situate in Chemnitz. Putin timp mai tarziu au inceput sa construiasca ei insusi biciclete foarte cautate vandute cu numele de Wanderer. Din 1896 firma a luat numele de Wanderer Fahrradwerke AG. In 1902 a fost construita prima motocicleta Wanderer. Ideea extinderii la productia de automobile a fost infaptuita in 1913. Un automobil compact pentru doua persoane cu un design aparte ce inspira numele de “Papusica” a deschis deceniul traditiei constructoare de automobile Wanderer.

DKW

La origine sub numele de Rasmussen & Ernst fondata in 1902 in Chemnitz, productia companiei a inceput in 1907 in Zschopau. Rasmussen a lucrat pe un vehicul actionat cu aburi („DampfKraftWagen”) de unde au venit si initialele DKW folosite. In 1919 fabrica de motoare a fost redefinita intr-o companie constructoare de motoare mici in doi timpi, care de la 1922 a produs motociclete de success sub numele DKW. In 1928 a aparut pe piata prima masina mica DKW.

Auto Union AG, Chemnitz

In 29 iunie 1932 cele 4 branduri Audi, DKW, Horch si Wanderer s-au unit pentru a crea Auto Union AG care-si avea sediul in Chemnitz. Auto Union AG a fost din momentul fondarii al doilea concern constructor de autovehicule din Germania. Semnul marcii indica patru cercuri intrepatrunse, care trebuiau sa semifice uniunea celor patru firme fondatoare. Semnele marcilor Audi, DKW, Horch si Wanderer au fost pastrate.

Fiecare din cele patru firme a pastrat in interiorul concernului un segment de piata specific: DKW – motociclete si masini compacte; Wanderer – automobile de clasa mijlocie; Audi – automobile din clasa superioara a segmentului mijlociu; Horch – automobile de lux din clasa superioara.

Auto Union GmbH, Ingolstadt

Dupa terminarea celui de-al doilea Razboi Mondial, in 1945, Auto Union AG era situata intr-o zona ocupata de catre Uniunea Sovietica. Angajatii manageriali ai companiei au plecat spre Bayern, unde in 1949 s-a fondat o noua Auto Union GmbH, mai exact in Ingolstadt unde a continuat traditia constructoare de automobile a celor patru cercuri.

In prima instanta au fost construite produsele DKW ce trecusera testul timpului cu motoarele in doi timpi – motociclete, autoturisme personale si transportoare compacte – cu insemnul celor patru cercuri. In 1965 a aparut pe piata un nou model Auto Union ce avea un motor in patru timpi pentru prima data dupa razboi. Incepuse o noua era ce cerea la randul ei o noua prezentare: numele plin de traditie Audi a renascut. Putin mai tarziu, ultimul DKW in doi timpi a parasit banda de productie din Ingolstadt. De atunci inainte acolo erau construite noile modele Audi cu motoare in patru timpi. In acelasi timp, o noua era a pornit si din alta privinta. Din 1965, concernul Volkswagen apartine de compania din Ingolstadt.

Sursa: Audi Romania.