Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Renault a produs un milion de SUV-uri Duster în patru ani de la lansare

Renault a produs un milion de SUV-uri Duster în patru ani de la lansare

Grupul auto francez Renault a anunțat vineri că modelul Duster, lansat pe piață în 2010, a ajuns la pragul de un milion de unități produse, exemplarul cu numărul un milion fiind fabricat la uzina Renault de la Curitiba (Brazilia).

Duster este una din forțele care stau la baza creșterii internaționale a grupului Renault și totodată cel mai bine vândut model Renault la nivel mondial. Duster este disponibil, în prezent, în peste 100 de țări din întreaga lume, fie sub marca Renault fie sub marca Dacia.

Constructorul auto român Dacia a fost cel care a început să producă modelul Duster la uzina de la Pitești în 2010, automobilele produse aici fiind destinate a fi vândute în Europa, Turcia și țările din Magreb. L

a aceeași uzină au început să fie produse și Duster sub marca Renault începând din luna iunie 2010, inițial pentru piețele din Orientul Mijlociu, Egipt și alte piețe africane, iar din 2011 pentru țările din regiunea Golfului.

În prezent, modelul Duster este produs la cinci uzine: Pitești (România), Curitiba (Brazilia), Envigado (Colombia), Moscova (Rusia) și Chennai (India).

În 2013, la nivel mondial, au fost vândute 376.000 de automobile de teren Duster. Primele cinci piețe pentru acest automobil, de la lansare și până acum, sunt în ordine: Rusia, unde au fost vândute 151.633 unități sub brandul Renault, Franța cu 145.612 unități sub brandul Dacia, Brazilia cu 117.303 unități sub brandul Renault, India cu 85.974 unități sub brandul Renault și Germania cu 70.159 unități sub brandul Dacia.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice