Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul model sport, 2014 Lexus RC F se prezinta …

Noul model 2014 Lexus RC F se prezinta

Lexus RC F are ca punct de plecare modelul RC coupe dezvaluit publicului la Salonul Auto de la Tokyo in luna noiembrie. Agresivul nou model Lexus, RC F coupe este echipat cu un nou motor de 5.0 litri, a carui putere depaseste lejer 450 CP.

Modelul a fost proiectat pentru o maxima stabilitate la viteze ridicate, aspect necesar daca luam in calcul ca este cel mai puternic model V8 creat vreodata de catre Lexus.

Dispune de jante si anvelope mai late, un eleron activ, prize de aer, canale de racire si componente din fibra de carbon, fiecare dintre acestea contribuind la obtinerea a ceea ce Lexus descrie drept ‘frumusete functionala’.

Forma fiecarei componente este atent proiectata pentru a contribui la performanta,” spune inginerul sef Lexus responsabil de modelul RC F,Yukihiko Yaguchi. “Prizele de aer unice din capota si calandrele rotilor contribuie la racirea optima a motorului si la cresterea stabilitatii. Acestea creeaza totodata o imagine agresiva, ce transmite imediat anticiparea unei experiente dinamice de pilotaj.

Grila fusiforma proprie Lexus domina partea frontala a modelului RC F, cu un motiv subtil in forma literei ‘F’ inglobat in plasa, sub simbolul Lexus. De asemenea, capota este mai inalta decat cea a modelului RC, aducandu-si contributia la crearea unui profil puternic evazat, adecvat unui model de tip F. Prizele de aer amplasate in spatele barei de protectie si pe lateralele calandrelor precum si lamelele stabilizatoare aerodinamice plasate strategic creeaza o postura ce identifica si mai puternic modelul F.

Gurile de aer plasate pe extremitatea posterioara a muchiei calandelor anterioare formeaza, impreuna cu extensiile ornamentelor laterale, forma literei L, in timp ce esapamentul cu 4 guri trapezoidale suprapuse sporeste senzatia agresivitatii.

Designul modelului RC F este inspirat din cel al supercar-ului Lexus LFA. Un eleron activ se ridica automat la viteze de peste 80km/h si se retrage la viteze inferioare valorii de 40km/h pentru a pastra profilul masinii cand aceasta stationeaza.

In functie de gama, sunt disponibile trei variante de jante forjate din aliaj de aluminiu, de 19″, cu 10 spite. Dintre acestea, doua variante sunt lustruite mecanic, iar cele care echipeaza versiunile superioare sunt lustruite manual.

Habitaclul modelului Lexus RC F, asemanator unui post de pilotaj, complemeteaza agresivitatea exteriorului. Dintre componentele unice modelului amintim ceasurile de bord, scaunele, ornamentele si pedalele.

Panoul instrumentelor de bord este dominat de un cadran central reglabil care se modifica in functie de cele patru moduri de conducere. Informatiile afisate, culoarea afisajului si marimea caracterelor textului se modifica.

Confortul ocupantilor este deosebit de important. RC F prezinta in premiera pentru Lexus un volan cu sectiune ovala, cu suprafete solide de priza si clapete schimbator plasate optim, in timp ce noile scaune cu spatar inalt si litera F embosata in tetiere au fost restilizate pentru o mai buna asemanare cu echipamentele sportive si pentru a oferi un nivel superior de confort.

Sunt disponibile cinci variante de tapisare in piele, fiecare dispunand de cusaturi contrastante.

Suprafetele cauciucate ale pedalelor de frana si acceleratie beneficiaza de decupaje in forma literei L, combinand forma si functionalitatea pentru obtinerea unei aderente superioare.


Sursa, Lexus. Afla mai multe detalii despre noul model.

(Visited 11 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice