Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Modelul japonez, Subaru Tribeca iese din producție ?

Subaru Tribeca iese din producție

Toată lumea s-a mirat, încă de la apariție, că Tribeca se afla în portofoliul celor de la Subaru. Vorbim, desigur, despre SUV-ul Tribeca, mașina care poate fi considerată una dintre cele mai mari ratări de pe segment, câtă vreme n-a reușit să vândă mai mult de 10.000 de unități într-un an, iar asta la nivel mondial.

Ca atare, decizia luată de Subaru în urmă cu doar câteva zile n-a mirat pe nimeni. Constructorul japonez a recunoscut public faptul că Tribeca va ieși din producție definitiv în luna ianuarie 2014, urmând ca ultimele unitati de acest tip să fie livrate clienților în februarie.

În prezent, mașina se mai fabrică doar pe teritoriul Statelor Unite, la uzina de la Lafayette, Indiana.

Cum vânzările au stat catastrofal încă de la început, niponii au redesenat masiv SUV-ul la jumătatea ciclului său de viață, dar cifrele acestuia nu s-au îmbunătățit. Doar 78.000 de oameni se pot lăuda că au în curte un Tribeca, denumire care nu se va mai regăsi prea curând în gama Subaru. Totuși, japonezii nu renunță la ideea unui SUV de dimensiuni asemănătoare, cu trei rânduri de scaune.


Sursa, Digi 24 TV.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice