Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Soferii care incalca grav regulile raman fara carnet!

Soferii care incalca grav regulile raman fara carnet!

Modificari drastice la CODUL RUTIER. Soferii care incalca grav regulile raman fara carnet pana la 4 ani si primesc AMENZI DE PESTE 3.500 de EURO

Codul Rutier ar putea primi o noua revizuire in 2013. Astfel, dupa ce a fost introdusa obligativitatea permisului de conducere pentru mopede in luna ianuarie, soferii care nu si-au platit amenzile la timp ar putea fara permisul de conducere pana la prezentarea dovezii plati respectivelor amenzi, conform proiectului.

Ministerul Afacerilor Interne promoveaza noi modificari la Codul Rutier, cu pedepse drastice pentru soferii care incalca grav regulile de circulatie sau care nu isi platesc amenzile. Cea mai importanta schimbare ii priveste pe cei care nu isi platesc amenzile rutiere si care vor ramane fara permisul de conducere, daca nu achita amenda in 30 de zile de la constatarea contraventiei.

Proiectul de lege introduce si noi pedepse, care pot ajunge pana la suspendarea carnetului pentru 4 ani si amenzi maxime de 16.000 de lei (aproximativ 3.600 de euro). De asemenea, soferii care comit infractiuni rutiere dar sunt scosi de sub urmarire penala sau scapa doar cu pedepse administrative isi pierd carnetele pe perioade care pot ajunge chiar la 5 ani.

In cazul unei abateri rutiere grave, este luata in calcul cresterea perioadei maxime de suspendare a dreptului de a conduce. Sunt vizati soferii care comit accidente dupa ce au consumat bauturi alcoolice/stupefiante, responsabilii accidentelor rutiere a caror cauza a implicat depasirea flagranta a vitezei maxime permise si cele care au loc atunci cand un sofer trece pe rosu.

Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a VI-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 3 ani, conducerea unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune“, este subliniat in documentul emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Proiectul de lege va sta 10 zile in dezbatere publica, apoi va fi aprobat prin Ordonanta de urgenta de Guvern, conform MAI.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice