Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Sefii Politiei admit ca amenzile propuse in noul Cod Rutier sunt prea mari

Sefii Politiei admit ca amenzile propuse in noul Cod Rutier sunt prea mari

Dupa ce in urma cu trei zile anunta sanctiuni usturatoare pentru soferii care nu isi platesc amenzile sau care produc accidente grave, ministrul de interne, Radu Stroe, da inapoi. Amenzile propuse ca parte a modificarilor Codului Rutier sunt prea mari si anumite fapte nu pot fi probate in fata instantei, astfel ca propunerile vor fi revizuite, a spus ministrul de interne Radu Stroe.

Cele mai dure sanctiuni propuse prevad suspendarea permisului pana la trei ani. Totusi, el spune ca vor fi pedepse drastice pentru incalcari precum conducerea sub influenta alcoolului si depasirea vitezei legale

Acum trei zile, Radu Stroe spunea ca cine primeste o amenda si nu o plateste in 30 de zile risca sa i se suspende permisul pana cand va face dovada ca a dat banii. O alta modificare importanta prevedea cresterea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce pentru cei care produc accidente grave, soldate cu morti si raniti.

Comisia de lucru formata la MAI pe proiectul de ordonanta de urgenta ce propune modificari la codul rutier sustine ca unele sanctiuni avute in vedere sunt foarte drastice.

Variantele ar fi ca, de exemplu, pentru patrunderea in intersectie pe culoarea rosie a semaforului si producerea unui accident soldat cu pagube materiale, perioada de suspendare a permisului sa fie nu pe trei ani, ci pe o perioada mai mica, insa, daca soferul respectiv mai ¬greseste¬ in acelasi mod de cateva ori, pedepsele vor creste.

Pentru neacordare de prioritate sau nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata ori viteza excesiva, membrii comisiei sustin ca sanctiunile ar trebui sa ramana importante.

Legea circulatiei pe drumurile publice ar putea fi modificata in toamna acestui an.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare

Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice