Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Jaguar XF si Jaguar XJ cu tractiune integrala (preturi)

Jaguar XF si Jaguar XJ cu tractiune integrala

Jaguar XF si Jaguar XJ

Cei de la Jaguar încearcă să rămână competitivi în segmentul berlinelor de lux și vor oferi clienților opțiunea unei transmisii integrale pe versiunile din 2013 ale modelelor XJ și XF.

David Pryor, vicepreședintele Jaguar pe America de Nord, a spus că „ambele mașini au fost regândite de ingineri pentru a activa tracțiunea integrală” și că această opțiune le va permite celor de la Jaguar să apară pe mai multe liste de „shopping”, mai ales după ce o complexă campanie de publicitate, care va începe din noiembrie, va plasa bine de tot oferta Jaguar în fața provocărilor iernii…. afirma TopGear.

Jaguar va oferi tractiune integrala pentru limuzinele XF si XJ pe anumite piete, incepand din 2013.

Noile versiuni AWD vor fi prezentate oficial la Salonul Auto de la Moscova. Totodata, casa auto va propune un nou motor pe benzina V6 turbo, de 340 Cai Putere.

Jaguar va prezenta la Salonul Auto de la Moscova noile XF si XJ AWD, Rusia fiind una din pietele unde noile versiuni vor fi disponibile incepand cu 2013. Constructorul auto va lansa modelele cu tractiune integrala si in America de Nord, China si Europa continentala.

Cele doua sedanuri de lux vor fi disponibile exclusiv cu noua motorizare V6 Turbo de 3,0 litri, capabila sa livreze 340 Cai Putere si un cuplu maxim de 450 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie automata cu opt trepte.

Noul sistem de tractiune integrala permanenta monitorizeaza in permanenta nivelul de aderenta pe fiecare dintre cele patru roti si comportamentul soferului, avand capacitatea de a transmite cuplul în raport 50:50 pe fata/spate în functie de conditiile de rulare.

În condiţii normale sistemul transmite o mică parte a cuplului punţii faţă, mai ales în momentul plecării de pe loc, cea mai mare parte a cuplului dezvoltat de propulsor fiind transmis punţii spate. În funcţie de necesităţi, sistemul eletronic poate să transmită până la 50% din cuplu roţilor faţă.

Noul Jaguar XF cu motor V6 de 340 CP va avea un pret de 50.875 dolari in SUA, iar pentru sistemul de tractiune integrala clientii vor plati in plus 3.000 dolari. Jaguar XJ cu motor V6 va costa 74.075 dolari, iar sistemul de tractiune integrala inca 3.500 dolari aflam de la Auto.ro

(Visited 27 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice