Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Poliţiştii Interpol din nouă ţări au căutat, în Autovit, limuzine furate

Poliţiştii Interpol din nouă ţări au căutat, în Autovit, limuzine furate.

Vânzoleală mare ieri în târgul de maşini Vitan-Bârzeşti din Capitală! Zeci de poliţişti români ajutaţi de colegii din Germania, Italia, Spania şi alte ţări membre Interpol au luat la puricat toate maşinile scoase la vânzare, în căutarea celor furate din spaţiul european.

Din nefericire pentru ei, rezultatul căutărilor a fost unul dezamăgitor: nu s-a găsit nici măcar o maşină furată, ci doar două “suspecte”, adică fără ca proprietarii să aibă actele la ei.

În târg, samsarii de maşini de lux îşi dădeau coate între ei şi le râdeau poliţiştilor în faţă. Pe la spate vorbeau de acţiunea Interpolului ca fiind una “sifonată” din interior.

“Păi se ştia de câteva zile că vin aştia duminică în control. Cine avea ceva de ascuns a plecat demult. Că doar nu stai ca prostul să te prindă şi să te bage la pârnaie. Şi dacă vor să salte maşini furate, să se ducă în intersecţiile alea mari, unde sunt parcate maşinile cu zecile, nu aici, în târg”, spune unul dintre tuciurii cu BMW alb.

Băieţii din Vitan sunt unşi cu toate “alifiile” şi vorbesc deschis de metodele de a tranzacţiona limuzine. Cel mai la-ndemână e leasingul. Iei o maşină în România, pe firmă, şi o duci afară, cu acte false. Abia după trei luni banca poate cere executarea silită, iar procesul durează un an.

Până atunci, firma intră în faliment. O altă metodă uzitată este cea a închirierii unei maşini din ţările Europei Occidentale şi aducerea ei în România. Aici, samsarii apelează la oameni simpli, “săgeţi”, le dau banii de chirie pe maşină şi 200 de euro de buzunar. Oamnii aduc maşina în ţară şi aici e preluată de mafie şi schimbate seriile şi actele. Pe urmă se vinde cu zeci de mii de euro.

După cinci ore de căutări, poliţiştii s-au retras bifând doar cele 17 maşini depistate în ţară pe durata celor şapte zile a acţiunii Interpolului.

Lesingul în România şi închirierea limuzinelor din afara ţării, două metode la-ndemâna traficanţilor de maşini

Fotbalişti, traficanţi de maşini

Mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu şi fostul fotbalist Cristian Munteanu, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti pentru implicare într-o reţea de trafic cu maşini furate.

Cei doi ar fi cumpărat limuzinele de la membrii unei grupării vizate de anchetatorii ştiind că acestea au o provenienţă dubioasă. Şi fostul rapidist Dănuţ Lupu a fost anchetat după ce a fost prins la volanul unei maşini cu numere false. El conducea un BMW Seria 5, care avea numere false şi seria şasiului modificată.

(Visited 11 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice