Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cele mai bune si fiabile masini

Topul celor mai fiabile autoturisme – Top cele mai bune masini

Mărcile japoneze domină topul întocmit de organizaţia germană TÜV (Agenţia de inspecţie tehnică din Germania), în timp ce mărcile franceze se bat pentru ultimele locuri.

Clasamentul a fost întocmit pe baza datelor oferite de 7.253.709 inspecţii tehnice generale din Germania, făcute din vara lui 2010 până în vara acestui an.

Cei de la TÜV au ţinut cont doar de defectele care au dus la neacordarea vizei pentru inspecţia tehnică.

Toyota, în top

Autoturismele Toyota se regăsesc printre maşinile cu rata cea mai mică de defecţiuni, atât în topul maşinilor cu vechime de 2-3 ani, cât şi în toate celelate calsamente întocmite până la vechimea de 10-11 ani. Honda şi Mazda au şi ele o prezenţă constantă în Top10.

Toyota Prius, care se află pe primul loc la categoria 2-3 ani vechime şi pe locul doi la categoria 4-5 ani, este singurul autoturism hibrid din fruntea clasamentului.

La polul opus se află autoturismele franceze Renault, Peugeot şi Citroën ale căror modele se regăsesc pe ultimele locuri la toate categoriile de vârstă.

Mitul maşinilor germane pare să fi apus, întrucât acestea se regăsesc pe la jumătatea clasamentului, cu reprezentanţi atât pe primele, cât şi pe ultimele locuri. O maşină remarcabilă este însă Porsche 911 care s-a clasat pe primul loc la categoriile 6-7 ani vechime, 8-9 ani vechime şi 10-11 ani vechime.

Clasamentul arata in felul urmator:

1. Toyota Prius
2. Toyota Auris
3. Mazda 2
4. Ford Fusion
7. Toyota Corolla Verso
8. Mazda 3

Incredibil, dar totul este condus si format din Toyota si Mazda.

Şoferii români, mulţumiţi

Cu toate criticile aduse de germani, românii spun că Loganul e o maşină bună şi uşor de întreţinut. Bucureşteanul Romeo Melinte are o Dacia Logan din 2004 şi este foarte mulţumit de ea. „E o maşină foarte bună pentru cât costă. De când am luat-o nu am avut nicio problemă, am fost la service doar pentru revizii”, ne-a spus Romeo Melinte.

Şi taximetriştii sunt mulţumiţi de Logan. „Am colegi care au trecut de 200.000 de kilometri şi n-au avut probleme majore.

E o maşina care ţine cu casa, cum se spune”, ne-a declarat Marian Ionescu, taximetrist.

Sursa: Adevarul Auto.

(Visited 187 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice